foto: LETA
Deputāts Plešs bijis kontaktā ar Covid-19 inficētu Saeimas darbinieku
Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājam Artūram Tomam Plešam (AP) noteikta mājas karantīna.
Politika
2020. gada 2. novembris, 16:17

Deputāts Plešs bijis kontaktā ar Covid-19 inficētu Saeimas darbinieku

Jauns.lv / LETA

 Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisijas priekšsēdētājam Artūram Tomam Plešam (AP) noteikta mājas karantīna, jo viņš ir kontaktpersona vienam no Saeimas darbiniekiem, kas saslimis ar Covid-19, apstiprināja politiķis.

Viņš norādīja, ka par kontaktpersonas statusu šodien saņēmis informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāvjiem. Deputātam mājas karantīna noteikta līdz 12.novembrim.

Saeimā veiktais Covid-19 tests deputātam bijis negatīvs. Tāpat kopš kontaktēšanās ar saslimušo personu saslimšanas simptomu viņam nav bijis, skaidroja Plešs. Viņš norādīja, ka vēl būs jāsazinās ar SPKC, kad varēs veikt atkārtotu testu.

Vaicāts par nepieciešamību palielināt ierobežojumus Covid-19 izplatības mazināšanai, Plešs akcentēja, ka šajā jautājumā pilnībā uzticas ekspertiem un ka atbildīgās amatpersonas kopā ar epidemiologiem strādā pie šī jautājumā. Politiķis norādīja, ka tiek arī skatīts jautājums par slimnīcu kapacitātes iespējām uzņemt Covid-19 pacientus.

SPKC skaidroja, ka Saeimā Covid-19 konstatēta divām personām, savukārt pēc papildu veiktajiem testiem jauni saslimšanas gadījumi nav atklāti.

Kā ziņots, vairākiem Saeimas darbiniekiem varētu būt konstatēta inficēšanās ar Covid-19. Ņemot vērā minēto, sadarbībā ar SPKC tiek paplašināta parlamentā strādājošo testēšana, lai novērstu plašākus vīrusa izplatības riskus.

Saistībā ar kādas Saeimas darbinieka saslimšanu pašizolācijā devās arī Juridiskās komisijas priekšsēdētājs Juris Jurašs (JKP) un deputāts Jānis Butāns (JKP).

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA)  pastāstīja, ka šajā situācijā Saeimas Prezidijs aicinās komisijas atgriezties pie attālināta darba un iespēju robežās samazināt klātienē strādājošu konsultantu skaitu.