foto: LETA
Operā vēl vairākiem darbiniekiem konstatē inficēšanos ar Covid-19
Latvijas Nacionālā opera.
Sabiedrība
2020. gada 19. oktobris, 12:05

Operā vēl vairākiem darbiniekiem konstatē inficēšanos ar Covid-19

Jauns.lv

Jauns.lv pagājušajā nedēļas nogalē ziņoja, ka Latvijas Nacionālā opera un balets (LNOB) informējis par vienu ar Covid-19 saslimušu darbinieku, kā rezultātā nācies atcelt vairākas izrādes. Nu kļuvis zināms, ka saslimušo ir vairāk.

Par jaunākajiem saslimšanas gadījumiem LNOB ziņo sociālajos tīklos.

"Mīļie skatītāji! Par Covid-19 nav jāklusē, tas jāaptur ar kopīgiem spēkiem! Diemžēl saslimšana ar šī vīrusa infekciju ir konstatēta vēl vairākiem Latvijas Nacionālās operas darbiniekiem. Ņemot vērā gan situāciju LNOB, gan kopējo epidemioloģisko situāciju valstī, esam pieņēmuši smagu, bet, mūsuprāt, vienīgo iespējamo lēmumu. Kolēģu un skatītāju drošības dēļ tiek pārtraukta publiskā darbība uz divām nedēļām - līdz 1. novembrim," informē kultūras iestāde.

LNOB norāda, ka atceltas sekojošas izrādes:

  • "Parole: BBB" (19. un 26. oktobrī)
  • "Pīķa dāma" (20. oktobrī)
  • "Hamlets. (Ne)stāsti man pasakas" (21. un 22. oktobrī)
  • "Bohēma" (23. un 25. oktobrī)
  • "Dons Kihots" (24. un 31. oktobrī)
  • "Gulbju ezers" (28. un 29. oktobrī)
  • "Karmelīšu dialogi" (27. oktobrī un 1. novembrī)
  • "Dons Paskvāle" (30. oktobrī)

Ar atcelto izrāžu biļešu īpašniekiem LNOB sola sazināties personīgi.

LNOB valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš pavēstījis, ka saslimšana ar Covid-19 konstatēta LNOB korī. Pagaidām saslimšana nav konstatēta nevienam operas solistam, nedz arī baletdejotājiem. Siliņš arī atzīmēja, ka patlaban laboratorijas kapacitāte ir ierobežota un nav iespējams pārbaudīt visus tehniskos darbiniekus.

Pārbaudes uz Covid-19 veiktas LNOB lielajos kolektīvos - korī, orķestrī, baleta trupā un daļā administrācijas, vēl jāpārbauda aptuveni 300 darbinieki, skaidroja Siliņš.

Tikmēr Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC) norāda, ka svētdien Latvijā, veicot 2215 Covid-19 testus, reģistrēti 44 jauni inficēšanās gadījumi.

Svētdien slimnīcās nogādāti vēl astoņi Covid-19 pacienti, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) sniegtā informācija.