foto: Edijs Pālens/LETA
Jēkabpils mērs domā, ka Covid-19 situācija pilsētā ir stabilizējusies
Jēkabpils mērs Aivars Kraps.
Novadu ziņas
2020. gada 16. oktobris, 12:24

Jēkabpils mērs domā, ka Covid-19 situācija pilsētā ir stabilizējusies

Jauns.lv / LETA

Pašlaik, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu, situācija ar Covid-19 Jēkabpilī ir stabilizējusies, pauda pilsētas mērs Aivars Kraps (GKML).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) datiem, līdz 8.oktobrim pilsētā Covid-19 bija konstatēts līdz piecām personām, bet 11.oktobrī aktīvo slimnieku skaits jau sasniedza 22. Savukārt līdz ceturtdienai, 15.oktobrim, pilsētā bija zināms par 29 sasirgušajiem.

"Domāju, ka situācija ir nostabilizējusies, salīdzinot ar to, kas bija pagājušajā nedēļā," komentēja Kraps.

Pēc viņa paustā, lielākā daļa gadījumu saistīta ar Ābeļu pamatskolu kaimiņu Jēkabpils novadā, kur gan strādā, gan mācās pilsētas iedzīvotāji. Pilsētas iestādes, tostarp skolas, Covid-19 pašlaik neesot skāris.

Kraps stāstīja, ka drošības nolūkos gan pašvaldības iestādes, gan kapitālsabiedrības strādā attālināti. Ņemot vērā valdības lemto, atcelta arī daļa pasākumu.

Pilsētā cer, ka saistībā ar gaidāmo skolēnu brīvlaiku situācija uzlabosies.

Arī Jēkabpils novada domes priekšsēdētājs Aivars Vanags ("Savam novadam") aģentūrai LETA apgalvoja, ka pamatskola ir vienīgā Covid-19 skartā iestāde. Ēkā un skolēnu autobusā veikta dezinfekcija.

Ņemot vērā, ka līdz šim piesardzībai skolas ēka bija slēgta, tikai pēc dezinfekcijas personāls būs gatavs paņemt tehniku attālināto mācību nodrošināšanai. Vanags prognozēja, ka pašvaldība spēs nodrošināt ar datortehniku tos skolēnus, kuriem tas būs nepieciešams, jo vajadzības apzinātas jau pavasarī.

Vienlaikus domes priekšsēdētājs atzina, ka pašvaldībai trūkst datu no SPKC par sasirgušajiem, "kurš ir mūsu, kurš nav mūsu", lai spētu efektīvāk reaģēt. SPKC sniegtie dati liecina, ka līdz ceturtdienai Covid-19 slimnieku skaits novadā nepārsniedza piecus.

Jēkabpils novadā atcelta nākamajā nedēļā paredzētā Dignājas amatierteātra izrāde "Sausā lapa" un Baltinavas teātra viesizrāde "Ontons i Anne". "Viss tiek darīt pēc SPKC norādījumiem," norādīja Vanags.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā attālinātas mācības ir sāktas Ābeļu pamatskolas audzēkņiem, jo kādam skolas pedagogam konstatēta Covid-19 saslimšana.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās