foto: Pietiek.com
Nams, kurā laupītāji nosita Rebenoku, atrodas teju blakus savulaik apzagtajai Rimšēviča mājai
Ilmāra Rimšēviča nams Langstiņos, kuru apzaga vēl 2018. gada ziemā.
Sabiedrība
2020. gada 22. septembris, 11:44

Nams, kurā laupītāji nosita Rebenoku, atrodas teju blakus savulaik apzagtajai Rimšēviča mājai

Jauns.lv

Savulaik mediji vēstīja par korupcijas skandālā ierautā Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča privātmājas apzagšanu. Izrādās, ka greznais Rimšēviča nams atrodas teju vai blakus mājai, kurā īpaši nežēlīgā veidā tika nogalināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Vēl 2018. gada februārī medijos parādījās ziņa, ka tolaik no amata atstādinātā un par korupciju apsūdzētā Ilmāra Rimšēviča greznais nams Langstiņos ir apzagts.

Ilggadējā bankas prezidenta advokāts Saulvedis Vārpiņš tobrīd informēja, ka naktī uz 24. februāri notikusi ielaušanās privātmājā, tā izdemolēta un nozagtas “daudzas svarīgas lietas”.

Tas neesot noticis nejauši

Pats Rimševičs minēto saistīja ar toreizējiem notikumiem un uzskatīja, ka tas nav noticis nejauši.

“Situācija liecina, ka tā bijusi iepriekš plānota un profesionāli labi organizēta operācija,” notikušo līdzīgi komentēja viņa advokāts Vārpiņš.

Kā tolaik tika ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) uzsāka kriminālprocesu par kukuļņemšanu. Šajā kriminālprocesā par aizdomās turēto tika atzīts Latvijas Bankas prezidents Rimšēvičs.

Tā izskatās Ilmāra Rimšēviča namā, kuru viņš izīrē par 2200 eiro mēnesī

Tiek meklēts īrnieks Latvijas Bankas prezidenta Ilmāra Rimšēviča mājai Garkalnes novada Langstiņos, liecina sludinājums portālā "ss.com".

gallery icon
11

Brīdī, kad notikusi ielaušanās, Rimšēvičs neesot bijis mājās. Par notikušo uzreiz esot informēta Valsts policija.

Toreizējā Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava sacīja, ka saistībā ar pagājušajā naktī konstatēto ielaušanos ir sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot telpā.

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvieta Langstiņos

gallery icon
6

Rebenoka nams viens īsa gājiena attālumā

Publiski pieejamie dati liecina, ka nams Langstiņos, kurā naktī uz 20. septembri sevišķi vardarbīgi tika noslepkavots advokāts Pāvels Rebenoks un smagi cieta viņa biznesa partneris Ingus Balandins, atrodas teju vai blakus Rimšēviča 2018. gadā apzagtajam īpašumam.

Jauns.lv jau ziņoja, ka advokāts Pāvels Rebenoks tika nogalināts, sitot ar rokām, kājām un terases dēļiem, no kuriem viens atrasts aptuveni 200 metru attālumā no notikuma vietas. Tas nozīmējot, ka uzbrucēji centušies slēpt pēdas, Valsts policijas brīfingā 22. septembrī paziņoja Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks.

Vairāk par Rebenoka slepkavības aizkulisēm un viņa grezno dzīvesveidu lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!