foto: LETA
Rebenoks sists ar rokām, kājām un terases dēļiem. Otrs cietušais sniedzis liecības
Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvieta.
112
2020. gada 21. septembris, 11:28

Rebenoks sists ar rokām, kājām un terases dēļiem. Otrs cietušais sniedzis liecības

Jauns.lv

Advokāts Pāvels Rebenoks nogalināts, sitot ar rokām, kājām un terases dēļiem, no kuriem viens atrasts aptuveni 200 metru attālumā no notikuma vietas, kas nozīmē, ka uzbrucēji centušies slēpt pēdas, Valsts policijas brīfingā paziņoja Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Likumsargi atklāj, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.00.56. Policiju izsauca otrs cietušais – policija viņa vārdu nenosauca, tomēr Rebenoka kolēģis Mārtiņš Krieķis jau iepriekš atklāja, ka tas ir viņa draugs un biznesa partneris Ingus Balandins. Policijā atklāj, ka viņš sniedza liecības. Cietušais pēc uzbrukuma vērsās pie kaimiņiem, jo uzbrucēji, kuri bijuši trīs – melnās maskās un tērpti melnās drēbēs – atņēma vai padarīja mobilos telefonus neizmantojamus.

Policijā atklāj, ka Rebenoka mājai nebija signalizācijas vai novērošanas kameru. Signalizāciju mājas īpašnieks slēdzis reti, tikai tad, kad devās prom uz ilgāku laiku.

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvieta Langstiņos

gallery icon
6

Ruks noraidīja izskanējušās ziņas, ka Rebenokam uzbrukts brīdī, kad viņš slēdza vaļā durvis. Uzbrukums notika, Rebenokam esot iekšā mājā. Uzbrucēji iekļuva iekšā no mājas pagalma puses, atspiežot durvis.

Saskaņā ar otra cietušā liecībām, noziedznieki bija trīs. Divi bija aptuveni 1,75 m gari, bet trešais – aptuveni 1,80-1,85 metru garš un kalsnāks par abiem iepriekšējiem. Policija lūdz sabiedrību iesaistīties un ziņot, ja apkārtnē redzējuši aizdomīgas personas. Uzbrucēji lietojuši cimdus, bijuši nežēlīgi un vardarbīgi. Cietušais ziņojis, ka savā starpā runājuši krievu valodā.

foto: LETA
Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Armands Ruks piedalās preses brīfingā par sestdienas naktī notikušo advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību.

Uzbrukumā nolaupītas mantas – dārgu pulksteņu kolekcija un dārglietas. Nodarīto zaudējumu apmērs ir liels, taču policija vēl strādā, lai noteiktu nolaupīto mantu sarakstu. Saskaņā ar cietušā teikto, seifs nav paņemts. To, vai ir paņemta nauda, policija šobrīd nekomentēja, sakot, ka skaidro visus notikušā apstākļus un laupījuma apmērus.

Policisti ar mudina cilvēkus domāt par savu un sava mājokļa drošību, piemēram, ierīkojot signalizāciju, kas kavē ļaundaru iespēju iekļūt mājā un pastrādāt noziegumu. Tāpat likumsargi uzsver, ka cilvēkiem būtu jādomā, ko un kā par savu dzīvi atrāda sociālajos tīklos.

Kā zināms, Rebenoks aktīvi dalījās ar fotogrāfijām no savas ikdienas, kur jebkurš varēja pārliecināties, ka viņš dzīvo turīgi.

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka ekstravagantais dzīvesstils

Kopš šā gada februāra par ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomnieku ir kļuvis zvērināts advokāts un Nemiro bijušais advokātu biroja partneris ...

gallery icon
32
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās