112
2020. gada 20. septembris, 12:46

Zināms vairāk par notikumiem Rebenoka mājā slepkavības naktī; policija izskata divas versijas

Jauns.lv / LETA

Advokāta Pāvela Rebenoka slepkavības lietā ir viens cietušais, apstiprināja Valsts policijas preses pārstāve Gita Gžibovska, uzsverot, ka policija patlaban izskata divas versijas saistībā ar slepkavības iemeslu. Rebenoka kolēģa jurista Mārtiņa Krieķa rīcībā ir arī informācija, ka Rebenoka mājā slepkavības naktī bijuši trīs cilvēki maskās. Svētdienas rītā Langstiņos, kur atrodas Rebenoka dzīvesvieta, ieradās arī Jauns.lv.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Latvijas Televīzijas rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka Rebenokam uzbrukts mirklī, kad viņš slēdzis vaļā mājas durvis. Pēcāk no mājas arī esot iznests daudz mantu.

Policijas pārstāve nekomentēja, vai cietušā cilvēka liecības ir noderīgas izmeklēšanā un kādas traumas viņam nodarītas.

Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis aģentūrai LETA sacīja, ka zina, kurš ir cietušais, bet uzskata, ka nav svarīgi atklāt viņa vārdu, jo vienīgais, kā šis cilvēks esot iesaistīts, ir, ka viņš bijis mājā. Viņa rīcībā ir informācija, ka Rebenoka mājā atradušies trīs cilvēki maskās.

foto: LETA
Advokāts Pāvels Rebenoks (1980-2020).

Gžibovska atklāja, ka policija patlaban izskata divas versijas par slepkavības iemesliem.

Viena versija ir, ka slepkavība saistīta ar laupīšanu, bet otra - ar viņa profesionālo darbību. Policija gan neprecizē, ar kādu tieši profesionālo darbību, proti, advokāta, uzņēmējdarbību vai politisko darbību.

Jauns.lv svētdienas rītā ieradās nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvietā Langstiņos. Tur joprojām strādā likumsargi, aptaujājot arī kaimiņus.

Pati māja atrodas salīdzinoši klusā šķērsielā, nožogotā teritorijā. Uz žoga rakstīts, ka tiek veikta videonovērošana. Valsts policijā aģentūrai LETA nekomentēja, vai izmeklēšanā iegūti videonovērošanas kameru ieraksti, taču likumsargi patlaban aktīvi turpina vākt pierādījumus un skaidrot notikušā apstākļus.

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvieta Langstiņos

gallery icon
6

Mājas teritorijā redzams netrafarēts likumsargu busiņš, kā arī viena trafarēta policijas automašīna. Arī apkārtējā teritorijā manāmi likumsargu auto.

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Saistībā ar notikušo policijā sākts Kriminālprocess pēc krimināllikuma 117.panta - par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Krieķis teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņš raksta, ka izsludinājis 20 000 eiro atlīdzību par slepkavu atrašanu.

Pērn martā Rebenoks, vēl esot "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Sarunā ar aģentūru LETA advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā aģentūrai LETA tolaik apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.