foto: LETA
Ušakovs: "Saskaņas" frakcija Rīgā ir krietni notievējusi, taču turpinās būt aktīva un agresīva
Partijas "Saskaņa" jaunā Rīgas domes frakcija ir krietni notievējusi, taču tā turpinās būs aktīva un agresīva, partijas startu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās vērtējis politiskā spēka viens no līderiem, bijušais ilggadējais Rīgas mērs Nils Ušakovs.
Politika
2020. gada 31. augusts, 23:30

Ušakovs: "Saskaņas" frakcija Rīgā ir krietni notievējusi, taču turpinās būt aktīva un agresīva

Jauns.lv / LETA

 Partijas "Saskaņa" jaunā Rīgas domes frakcija ir krietni notievējusi, taču tā turpinās būs aktīva un agresīva, partijas startu Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās vērtējis politiskā spēka viens no līderiem, bijušais ilggadējais Rīgas mērs Nils Ušakovs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Ušakovs akcentēja, ka partija un tās Rīgas domnieki ir pārbaudījuma priekšā. "Esam krietni notievējuši. Skatīsimies, kā šajā svara kategorijā varēsim parādīt savas spējas," teica politiķis, apgalvojot, ka šādas situācijas ir pat ļoti veselīgas jebkurai politiskajai partijai. "Mums ir laba komanda, un šis ir pārbaudījumu laiks biedriem un partijai, vai mēs būsim spējīgi turpināt aizstāvēt "Saskaņas" vērtības," piebilda Ušakovs.

Vērtējot to, kāpēc daudzi "Saskaņas" vēlētāji šajās vēlēšanās nolēma uz vēlēšanu iecirkņiem nedoties, Ušakovs norādīja, ka, neskatoties uz zemo partijas elektorāta aktivitāti vēlēšanās, "Saskaņas" ideoloģija joprojām ir pieprasīta, turklāt līdzšinējie "Saskaņas" vēlētāji, kas balsot neaizgāja, nedevās vēlēt par citām partijām.

To, kāds varētu būt "Saskaņas" frakcijas darba stils, Ušakovs komentēja, norādot, ka tas būs aktīvs un pat agresīvs. Jautāts, vai topošā domes opozīcija atdarīs līdzšinējai opozīcijai, kas turpmāk domē strādās koalīcijā, ar ilgām debatēm un ārkārtas sēžu pieprasījumiem, Ušakovs pauda, ka labējās partijas jau tagad Saeimā ierobežo demokrātiju, savukārt iepriekš domē pieņemtie lēmumi par runas laika ierobežojumi ir vērtējami kā saprātīgi un mīksti.

Nākamais pārbaudījums "Saskaņai" būs nākamgad plānotās pašvaldību vēlēšanas reģionos, atzina Ušakovs, paužot, ka partijai ir jāizdara secinājumi pēc Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām un jāstiprina savas pozīcijas.

Partijas "Saskaņa" jauno Rīgas domes frakciju vadīs vēlēšanu saraksta līderis Konstantīns Čekušins, šodien norādīja frakcijas pārstāve Anna Vladova.

Vladova informēja, ka Čekušanam būs divi vietnieki - Andris Morozovs un viņa.

Viņa sacīja, ka, plānojot savu jauno darbu, "Saskaņas" frakcija būšot konstruktīvāka nekā iepriekšējā sasaukuma opozīcija. Piemēram, viņi pagaidām neplānojot "pārspīlēti paildzināt debates par domē lemjamiem jautājumiem, lasot Satversmi, vai skaitot Rīgā augošos kokus".

"Mēs esam gudrāki," teica Vladova.

Kā vēstīts, vēlēšanu provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. "Attīstībai/Par!"/"Progresīvo" saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, "Jaunā Vienotība" - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.

Jau ziņots, ka Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās visvairāk balsu ir ieguvis APP apvienotais saraksts, kuram seko "Saskaņa" un JV, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas sniegtā informācija, apkopojot balsis no visiem 156 iecirkņiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Provizoriskie rezultāti liecina, ka Rīgas domē ir iekļuvuši septiņi politiskie spēki. APP saraksts tiks pie 18 deputātu mandātiem, "Saskaņa" iegūs 12 domnieku krēslus, JV - desmit, "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un Latvijas Reģionu apvienības apvienotais saraksts - septiņus, "Gods kalpot Rīgai" piecus, bet Latvijas Krievu savienība un Jaunā konservatīvā partija - katra pa četrām deputātu vietām.