Sabiedrība
2020. gada 19. augusts, 04:33

Ušakovs turpina pārsteigt: aicina lūgties par Baltkrieviju un rīko aptauju par Habarovskas protestiem

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Bijušais Rīgas mērs, eiroparlamentātietis Nils Ušakovs („Saskaņa”) sociālajos tīklos turpina rīkot dīvainas aptaujas par kaimiņvalstīs notiekošiem protestiem. Tikko beidzās viņa iniciētā aptauja par notikumiem Baltkrievijā, kā nu viņš aicina novērtēt situāciju Habarovskā (Krievija), kur iedzīvotāji jau vairākas nedēļas iziet protestos pret Putina režīmu. Tikmēr Ušakovs savu „Facebook” profilu izrotājis ar baltsarkanbalto baltkrievu karogu.

Ušakovs pavēstījis, ka aptaujā, kur viņš aicināja nobalsot par to, vai viņa sekotāji atbalsta Lukašenko vai pret režīmu protestējošos, nobalsoja vairāk nekā 12 000 cilvēku, no kuriem 64% atbalstīja Lukašenko pretiniekus. Tagad viņš aicina lūgties, lai pārmaiņas Baltkrievijā notiek bez asinsizliešanas, un uzslavē baltkrievus:

„Baltkrievijas tauta tikko ir parādījusi visai Eiropai un Amerikai piemēru, kā protestēt un aizstāvēt savu brīvību - visiem par paraugu savācot pat atkritumus pēc demonstrācijām.

Ar šādu bāzi Baltkrievija varētu būt priekšzīmīga Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts. Ne mazāk veiksmīga kā, piemēram, Polija vai Portugāle. No Baltkrievijas dalības ES ieguvēji būtu gan pati Baltkrievija, gan Eiropa. Un, protams, arī Latvija būtu ieguvēja. Iedomājieties visas priekšrocības no tā, ka Latvija un Baltkrievija atrodas vienā kopējā ES ekonomiskajā un politiskajā telpā - bez robežām un citiem šķēršļiem.

Tagad tas viss ir tikai sapņi. Šajās dienās mums jāturpina lūgties, lai Baltkrievijā vairs netiktu izlietas asinis un visas pārmaiņas notiktu mierīgi! Bet Baltkrievijā notiks pārmaiņas, cilvēki to tikko visiem to parādīja! Un varbūt pēc tam visi sapņi piepildīsies - par stipru un plaukstošu Eiropu kopā ar Baltkrieviju!”

Kā apliecinājumu tam, ka nu Ušakovs ir baltkrievu protestētāju atbalstītāju rindās, viņš pie savas „Facebook” profila bildes pielipinājis baltsarkanbalto karodziņu.

foto: Nils Ušakovs/"Facebook"
56% Nila Ušakova sekotāju atbalsta pret Putina režīmu rīkotās demonstrācijas Habarovskā.

Bet nu viņam vairs nav prātā Baltkrievijas protesti, bet gan notiekošais Tālo Austrumu pilsētā Habarovskā, kurā vietējie jau vairākas nedēļas iziet demonstrācijās pret Putina režīmu, kurš aizdomās par savu biznesu partneru slepkavības organizēšanu pirms 15 gadiem apcietinājis Habarovskas gubernatoru, liberāldemokrātu Sergeju Furgalu.

Ušakovs aicina: „Sarīkosim vēl vienu aptauju – kāda ir jūsu attieksme pret Habarovskas protestiem: „Jā” vai „Nē””. pagaidām 56% Ušakova sekotāju atbalsta protestus, bet 44% neatbalsta. Vienlaikus desmitiem komentētāju pauž neizpratni, kāds ir Ušakova mērķis, rīkojot tik dīvainas aptaujas:

Roman Nadaljak: „Izdomājiet taču kaut ko interesantāku, nekā sev cilvēku uzmanību tikai ar populārām tēmām. Kazai pat skaidrs, kāpēc tā darāt”.

Tatyana Bespalova: „Bet Burkinafaso jūs neinteresē? Labi, Baltkrievija ir blakus, bet Habarovska. Kur esam mēs, un kur Habarovska?”

Irina Gruming: „Kāda mārrutka pēc jūs lienat svešā valstī. Vispirms ar savējo tieciet galā. Nav ko līst svešās apakšbiksēs”.

Александр Молис: „Ušakova kungs, kur jūs bāžat degunu? Vispirms tieciet galā ar saviem solījumiem, kurus esat devis dzimtenē!”

Наталия Коптенкова: „Laikam Briselē brīvdienas un Ušakovam nav ko darīt. Iegādājieties kaķi”.

Татьяна Осадина: „Cienījamais, Nil! Vai jums nepienāktos nodarboties ar Rīgas un Latvijas lietām? Kāpēc iejaukties citu valstu lietās?”

foto: Nils Ušakovs/"Facebook"
Nils Ušakovs savu profilu sociālajos tīklos izrotājis ar baltkrievu protestētāju simbolu – baltsarkanbalto karogu.