foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas vēstnieks Krievijā pastāsta par Kremļa vēlmēm attiecībā uz Baltkrieviju
Pilnīgi viennozīmīgi pēdējos gados no dažādu Krievijas amatpersonu puses ir pausta nepieciešamība tālāk integrēties "šīs apvienotās valsts projekta ietvaros", sacīja Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.
Politika
2020. gada 11. augusts, 08:57

Latvijas vēstnieks Krievijā pastāsta par Kremļa vēlmēm attiecībā uz Baltkrieviju

Jauns.lv / LETA

Krievijai ir vēlme padziļināt integrāciju ar Baltkrieviju, tomēr šobrīd ir grūti prognozēt, cik tālu šis process virzīsies, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Latvijas vēstnieks Krievijā Māris Riekstiņš.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš uzsvēra, ka jau otro diennakti pēc kārtas ir redzama ļoti liela Baltkrievijas sabiedrības neapmierinātība, notiek lieli protesti un pret tiem tiek vērsts spēks.

Pilnīgi viennozīmīgi pēdējos gados no dažādu Krievijas amatpersonu puses ir pausta nepieciešamība tālāk integrēties "šīs apvienotās valsts projekta ietvaros", sacīja vēstnieks. Arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins, apsveicot līdzšinējo Baltkrievijas valsts galvu Aleksandru Lukašenko, īpaši uzsvēris nepieciešamību strādāt pie tālākas integrācijas, norādīja Riekstiņš.

"Tāpēc no Maskavas, kā saprotu, strādājot tur, protams ir vēlme censties šo integrāciju padziļināt," viņš teica, gan uzsverot, ka šobrīd ir grūti prognozēt, cik tālu tā virzīsies.

Pēc viņa teiktā, pēdējos mēnešos varēja redzēt, ka Lukašenko vismaz publiskajā līmenī pret šo padziļināto integrāciju attiecies ar zināmu piesardzību. "Respektīvi līdzšinējā Baltkrievijas pozīcija bija, ka par pilnīgi unificētu valsti viņi īsti nebūtu gatavi šobrīd tālāk runāt," teica vēstnieks.

Baltkrievijā turpinās protesti

Tūkstošiem cilvēku pirmdienas vakarā izgājuši Minskas ielās, lai turpinātu protestus pret prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēsta mediji un aculiecinieki. Policija izmantojusi ...

gallery icon
46

Viņš nenoliedza, ka esošie notikumi Minskā un citviet Baltkrievijā kādu ietekmi uz šiem jautājumiem varētu atstāt.

Kā ziņots, svētdienas naktī Minskā un citās Baltkrievijas pilsētās protestēja tūkstošiem cilvēku. Policija ziņoja, ka par piedalīšanos varasiestāžu nesankcionētās masu akcijās tika aizturēti aptuveni 3000 cilvēku, tostarp 1000 Minskā.

Medijos un internetā publiskotajos attēlos redzams, ka policija pielieto pārmērīgu spēku pret protestētājiem.

Arī pirmdienas vakarā tūkstošiem cilvēku izgāja Minskas ielās, lai turpinātu protestus pret prezidenta vēlēšanu iznākumu, vēstīja mediji un aculiecinieki.

Policija izmantojusi gumijas lodes, asaru gāzi un trokšņa granātas, lai izklīdinātu demonstrantus. Vairākas ielas Minskā ir nobloķētas.

Minskā pēc prezidenta vēlēšanām notiek masu protesti

Tūkstošiem cilvēku svētdienas vakarā izgāja galvaspilsētas Minskas ielās pēc oficiālās balsotāju aptaujas rezultātu izziņošanas, ka vēlēšanās ar teju 80% balsu ...

gallery icon
78

Saskaņā ar oficiālajiem rezultātiem, Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās svētdien līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko izcīnījis 80,23% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - teju 9,9%.

Tihanovska pirmdien paziņoja, ka uzskata sevi par vēlēšanu uzvarētāju, un pieprasīja varasiestādēm nodot varu opozīcijai.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās