foto: Edijs Pālens/LETA
Lietā par draudiem nogalināt savu māsu un viņas vīru Igroam Ivanovam jāvienojas ar advokātu
Par savas sievas slepkavības organizēšanu notiesātais un sodu izcietušais uzņēmējs Igors Ivanovs.
112
2020. gada 23. jūnijs, 15:44

Lietā par draudiem nogalināt savu māsu un viņas vīru Igroam Ivanovam jāvienojas ar advokātu

Jauns.lv / LETA

Rīgas apgabaltiesa uzņēmējam Igoram Ivanovam, kurš apsūdzēts par draudiem nogalināt savu māsu un viņas vīru, devusi laiku līdz 1. oktobrim, lai viņš noslēgtu vienošanos ar advokātu un par to paziņotu tiesai.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Nākamā tiesas sēde ir plānota 8.oktobrī plkst.10. Uz iepriekšējo tiesas sēdi Ivanovs ieradās bez aizstāvja, kaut gan bija norādījis, ka pats sev tādu nodrošinās. Viņš tiesai norādījis, ka vienošanās ar aizstāvi ir noslēgta, taču darbnespējas dēļ aizstāvis nav varējis ierasties uz sēdi. Tiesā gan nekādi dokumenti saistībā ar darbnespēju nebija saņemti.

Ja Ivanovs līdz 1.oktobrim nebūs tiesu informējis par to, ka ir noslēdzis vienošanos ar aizstāvi, tad viņam tiks piešķirts valsts nodrošināts advokāts.

Šī gada maijā Ivanovu aizturēja arī lietā par, iespējams, advokātes Allas Jurašas slepkavības organizēšanu.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" ziņoja, ka Ivanovs esot brīdinājis iespējamo upuri advokāti Jurašu. Tas izriet no  raidījuma rīcībā esošas neoficiālas informācijas par izmeklēšanu un Ivanova advokāta stāstītā. Ivanovs esot nodevis Jurašai ziņu par iespējamiem draudiem caur bijušo Rīgas brīvostas pārvaldnieku Leonīdu Loginovu.

11.maijā Ivanovam tikusi atsūtīta īsziņa no Vjačeslava Gončarova, ar ko Ivanovs kopā atradās ieslodzījumā, kad izcieta cietumsodu lietā par savas sievas uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavību. Gončarovs īsziņā rakstījis, ka ir pasūtīta advokātes Jurašas slepkavība un tiek meklēti izpildītāji. Īsziņā bija pieteikts Jurašu brīdināt caur Loginovu. 

Nākamajā dienā Ivanovs esot ziņu par slepkavības draudiem nodevis Loginovam, viņš savukārt tālāk Jurašai. Raidījums norādīja, ka Loginovs noteikti pazīst Jurašu, jo savulaik pieņēma viņu darbā Rīgas brīvostas flotē.

Advokāte Juraša esot vērsusies policijā. Tajā pašā dienā policija jau prasījusi paskaidrojumus Ivanovam kā lieciniekam. Jau nedēļu vēlāk Ivanovu aizturēja kā aizdomās turamo.

Ivanova advokāts Jānis Davidovičs aģentūrai LETA norādīja, ka Ivanovs saprātīgi pabrīdinājis advokāti Jurašu, aicinājis vērsties policijā un nolīgt apsardzi. "Nav saprotama viņa sabiedriskā bīstamība, ja viņš iepriekš pratināts kā liecinieks. Ivanovs nenoliedz, ka šādu īsziņu saņēmis. Viņam lūdza pabrīdināt un viņš brīdināja Jurašu par iespējamo slepkavības gatavošanu," norādīja advokāts.

Jau ziņots, ka Juraša ir kādreizējā Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersona. Viņa ir arī pašreizējā deputāta un kādreizējā KNAB darbinieka Jura Juraša (JKP) dzīvesbiedre, tā liecina deputāta deklarācija par 2019.gadu. "Dzeltenie mediji" gan ziņojuši, ka abi jau kādu laiku dzīvo šķirti.

Advokāte Juraša un policija komentārus nesniedz.

Ivanovs pirms trim gadiem iznāca brīvībā pēc deviņu gadu cietumsoda izciešanas par savas sievas Ellas Ivanovas slepkavības pasūtīšanu. Ivanovam atrodoties apcietinājumā, viņu pašu mēģināja noindēt un šajā lietā uz apsūdzēto sola sēdās bijusī Rīgas Centrālcietuma Drošības daļas darbiniece Tatjana Smoļakova, kurai 2018.gadā pēc tiesāšanās vairākās instancēs noteica brīvības atņemšanu uz deviņiem gadiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās