foto: no Daces Pecolli privātā arhīva
Iluzionisti Pecolli saņēmuši absurdu sodu
Enriko un Dace Pecolli ar dēlu Danti bijušo kinoteātri "Liesma" apņēmušies pārvērst burvju mākslas muzejā un teātrī.
112
2020. gada 16. maijs, 05:52

Iluzionisti Pecolli saņēmuši absurdu sodu

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

Iluzionisti Dace un Enriko Pecolli, kuri vēlas atvērt Brīnumu muzeju un burvju triku teātri Torņakalnā bijušā kinoteātra "Liesma" telpās, trāpījušies acīs nekvalificētiem pašvaldības policistiem un saņēmuši sodu par ārkārtējās situācijas noteikumu neievērošanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Patlaban par spīti krīzei Pecolli rosīgi darbojas topošajā izklaides centrā kopā ar strādniekiem un arhitekti. Kādā no darba procesa brīžiem burvju mākslinieki kopā ar arhitekti izgājuši uz ielas, lai izvērtētu plānotās izkārtnes izmērus un uzstādīšanas vietu.

Uzreiz ķeras pie protokola

Ārā bija stiprs vējš, un, lai varētu normāli sarunāties, kādā brīdī viņiem ir gadījies būt arī tuvāk par diviem metriem citam no cita.
Tajā brīdī piebraukusi pašvaldības policijas automašīna, un viens no ekipāžas likumsargiem uzvarošā tonī paziņojis, ka rakstīs protokolu par karantīnas noteikumu pārkāpšanu.

Nekādus paskaidrojumus par notiekošo kā par darba procesu policisti nav uzklausījuši, iesēdušies automašīnā ar aizvērtiem logiem un ķērušies pie protokola.

“Tā nu ir absurda situācija – es labi zinu, ka Ministru kabineta noteikumos ir atruna, kas ļauj neievērot divu metru distanci personām, kas veic darba pienākumus. Tāpēc pat iedomāties nevarēju, ka es un mans vīrs kā vienas ģimenes locekļi un arhitekte, ar kuru man ir oficiāls līgums, varētu nonākt šādā situācijā. Policisti mums pat nepajautāja, kas mēs esam, ko mēs darām – vienkārši iesēdās automašīnā, aiztaisīja durvis un sāka rakstīt papīrus,” "Kas Jauns Avīzei" stāsta Dace Pecolli.
Par likuma normu uzzina no pārkāpējas

Ministru kabineta ārkārtas situācijas noteikumu 4. pantā ir norādīts, ka, neievērojot divu metru distanci, vienlaikus pulcēties publiskās iekštelpās un ārtelpās var gan personas, kas dzīvo vienā mājsaimniecībā, gan personas, kuras veic darba vai dienesta pienākumus. Dace pēc divdesmit minūšu gaidīšanas uz ielas atvērusi viedtelefonā minēto pantu un devusies pie kārtībniekiem.

foto: no Daces Pecolli privātā arhīva
Pašvaldības policisti, skaidrojumos neklausoties, ķērušies rakstīt protokolu.

“Kad es protokola rakstītājam šo pantu telefonā parādīju, pēc viņa sejas izteiksmes redzēju, ka viņš par šāda normatīva esamību visticamāk ir uzzinājis nupat un no manis. Tad sekoja maza pauze un teksts – vispār es jums varēju uzlikt 250 eiro sodu, bet nu labi, uzlikšu tikai desmit eiro katram. Nu, protams, kā gan citādi attaisnot to pusstundu, ko viņi te automašīnā nosēdēja,” šķendējas Pecolli.

Viņa nekādu pārkāpumu neatzīst, piemēroto sodu ir pārsūdzējusi un jau nosūtījusi dokumentus pašvaldības policijai, jo stāsts nav par naudu, bet gan par attieksmi. Atbilde vēl nav saņemta, jo lieta gaida izskatīšanu Administratīvajā komisijā. 

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās