112
2020. gada 14. maijs, 09:05

Redzētais licis nobālēt: pie Bābelītes ezera uzstādīta videokamera nofilmē traģiskus notikumus

Jauns.lv

Nakts vidū Vidzemes pārvaldes dežurants monitoros, kuros redzami pilsētas videonovērošanas kameru uzņemtie attēli, vienā no neskaitāmajiem tumšajiem kvadrātiņiem pamanījis pazibam auto gaismas. Tas raisījis interesi, stāsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Kārtības sargs rūpīgāk pievērsies ekrānam un palielinājis kameras attēlu.

Kā izrādās, pie Bābelītes ezera bija piebraucis taksometrs. Braucamrīks apgriezies, apstājies, un no tā izkāpušais vīrietis devies pie ezera, kur, kā vēlāk atklājies, nekustīgi gulējis kāds cilvēks.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Dežurants uz notikuma vietu nekavējoties nosūtījis tuvāko policijas ekipāžu, savukārt pats nolēmis noskaidrot, kas risinājies šajā vietā vēl pirms kāds to pamanījis. 

Redzētais licis nobālēt.

"Dežurants attina video ierakstu un pamanīja pilnu notikušā ainu. Videokamerā bija redzams, kā aptuveni pirms 2,5 stundām, 22.17, pie ezera atrodas divas sievietes, no kurām viena sēdus stāvoklī virzās uz ezera pusi, otra sieviete viņai virzās pakaļ," raidījumam atklāj RPP Vidzemes pārvaldes pārstāvis Juris Inkins. "Tad viena ielien ūdenī, viņai seko otra. Viena sieviete izraujās, iepeld ezerā un sāk slīkt. Aptuveni pēc divām-trim minūtēm, 22.22, šī sieviete virs ūdens vairs nav redzama."

Savukārt otra sieviete izlīdusi no ūdens un palikusi guļam turpat krastmalā, turpat, kur viņu pāris stundas vēlāk pamanījis taksometa vadītājs.

Tikmēr uz notikuma vietu nosūtītā ekipāža sasniegusi savu galamērķi. Taksometra vadītājs atklājis, ka ezerā noslīkusi aptuveni 40 gadus veca sieviete, savukārt krastā atrastā, pārsalusī sirmgalve, kas sildās viņa mašīnā, ir bojā gājušās māte. Kā izrādās, taksists pats abas ap plkst. 20 atvedis uz ezeru.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

"Mēs sarunājām, ka viņa būs šeit līdz pusnaktij. Es jau nobrīnījos, iedevu telefonu un teicu, ja vajag ātrāk, tad zvaniet, un es braukšu pakaļ," policistiem atklāj sastaptais taksometra vadītājs. Viņš sievietes uz vietu pie Bābelītes ezera vadājis jau pēdējās 3 dienas. Ar taksistu iepriekš runājusi sieviete, kura pēc tam ezerā noslīkusi.

Brīdi vēlāk notikuma vietā ieradušies mediķi. Nosalusī sirmgalve bijusi šoka stāvoklī un nav spējusi sniegt skaidru paskaidrojumu par notikušo. Policisti nopratuši, ka meitai bijušas lielas problēmas, un viņa gribējusi izdarīt pašnāvību.

Kriminālpolicisti uzsākuši lietas šķetināšanu, bet, kā noskaidrots policijas iecirknī, šobrīd izmeklētājiem, lielā mērā pateicoties tieši videokameras ierakstiem, jau ir izdevies visu salikt pa plauktiņiem, un ir skaidrs, ka taksometra vadītājs stāsta patiesību - sieviete nav nogalināta, bet gan labprātīgi šķīrusies no dzīves. Tāpat nekas neliecina, ka kāda no sievietēm būtu lietojusi kādas apreibinošas vielas.