foto: Facebook
29 gadu vecumā miris mūzikas producents Matīss Runtulis
Matīss Runtulis
Kultūra
2020. gada 7. maijs, 17:05

29 gadu vecumā miris mūzikas producents Matīss Runtulis

Jauns.lv

6. maijā pāragri mūžībā devies elektroniskās mūzikas mākslinieks un mūzikas producents Matīss Runtulis (07.03.1991.-06.05.2020.). Profesionālajā jomā viņš plašāk bija pazīstams ar segvārdu "Mr. Myster".

Sēru vēsti sociālajā vietnē "Facebook" publicējusi Matīsa māte Sanita Tauriņa.

"Vakardienas rīts mums atnesa nežēlīgu ziņu – mūsu mīļais Matīss ir aizgājis un nekad vairs neatgriezīsies. Tas ir ļoti sāpīgi un tagad to ir jāmēģina aptvert. No mums ir paņemts viss. Nekas vairs nav palicis – vien pilnīgi iztukšots skatiens nākotnē," lasāms ierakstā.

"Matīss bija ļoti LABS cilvēks. Viņš bija sirsnīgs un pārlieku dāsns. Laikam viņa jūtīgums bija tas, kas viņu salauza. Mēs viņu nenosargājām un tagad mums ar to ir jādzīvo. Mīļie vecāki, sargiet savus bērnus no JAUNĀ ĻAUNĀ. Esiet acīgi, uzstājīgi, ja nepieciešams – metiet toleranci pie malas un lieku reizi pārliecinieties, ka ļaunais Jūs neaptin ap pirkstu. Tas uzglūn un gaida mirkli, kad Jūsu mīļie būs nepasargāti, lai pavedinoši ieripotu, iedūmotu, ielītu un beigās pārņemtu visu. Mēs cīnājāmies, bet TAS uzvarēja."

Pirms aiziešanas Matīss sarakstījis atvadu vēstījumu. "Viņš vēlējās, lai tas tiktu padots tālāk," raksta Matīsa māte.

Matīsa tēvs ir pazīstamais producents, par Cabaret tēvu sauktais Viktors Runtulis. Reiz intervijā žurnālam "OK!" Runtulis sacījis, ka dēlu mūzika sākusi saistīt 13 gadu vecumā. Puisis sācis ar ģitāras spēli, pabeidzis mūzikas skolu, tad akadēmiju, strādājis par apskaņotāju Leļļu teātrī, rakstījis mūziku filmām, izrādēm, piestrādājis par diskžokeju.

"Viņš ir Sanitas tips – ja ko izdomā, gadiem iet uz mērķi. Abi tādi urbēji – konkrēti, lēni, noteikti, vienalga, cik laika tas prasa, iet, kamēr sasniedz. Tad – nākamais mērķis," tolaik par dēlu sacīja Runtulis. Abi kopā 2015.gadā strādājuši pie kabarē izrādes "La Luna".

2018.gadā Matīss kopā ar dziesminieku Imantu Daksi un Annu Kalnaa apvienojušies kopīgā trio "The Bubble Gum ExpLOTION" un ierakstījuši debijas albumu.

Jauns.lv izsaka līdzjūtību Matīsa Runtuļa radiem, draugiem un daiļrades cienītājiem.