foto: Ekrānuzņēmums
VIDEO: Agresīvs pircējs veikalā Ozolniekos pagrūž aiz viņa stāvošu pensionāri
Agresīvs pircējs Ozolniekos pagrūda aiz viņa stāvošu sirmgalvi.
112
2020. gada 3. aprīlis, 16:01

VIDEO: Agresīvs pircējs veikalā Ozolniekos pagrūž aiz viņa stāvošu pensionāri

Jauns.lv

Soctīklos parādījies video no Ozolniekiem. Veikala novērošanas kameras video redzams vīrietis, kurš stāv rindā un gaida mirkli, kad tiks apkalpots, bet aiz viņa rindā iestājusies arī kāda pensionāre. Acīmredzami neapmierināts ar vecās sievietes darbībām un pārāk tuvo atrašanos, viņš sirmgalvi pagrūda, kā rezultātā kundze nokrita uz veikala grīdas.

Nepatīkamais incidents video fiksēts ceturtdien, 2.aprīlī ap pulksten 12:13.

Palīgā steidzās veikala apsargs un kāda cita sieviete, kura tobrīd tur iepirkās, bet tikmēr agresīvais pircējs turpināja vienaldzīgi stāvēt rindā.

Veikalu tīkls "ELVI" Jauns.lv paziņojis, ka griezīsies policijā, lai izvērtē Ozolniekos notikušo incidentu, kur vīrietis nogrūda zemē sirmgalvi.

"03.04.2020. kāds pagaidām neatpazīts vīrietis veikalā Ozolniekos nogrūda zemē klienti, kas neievēroja 2m distanci un pietuvojās pārāk tuvu minētajai personai. "ELVI" par šo gadījumu vērsīsies Valsts policijai, lai likumsargi izvērtē vīrieša rīcību," ziņo SIA "ELVI Latvija" komercdirektore Laila Vārtukapteine

"ELVI veikalā Ozolniekos notikušais incidents ir ļoti nepatīkams starpgadījums, un, lai arī mēs kā uzņēmums nevaram nest atbildību par klientu rīcību, mūsu pienākums ir aicināt policiju izvērtēt notikušo. Lai arī video ir redzams, ka kundze pārkāpj 2m distanci, nekādi distancēšanās ierobežojumi nav atcēluši pašus galvenos cilvēcības principus – cieņu pret vecāka gada gājuma cilvēkiem, iejūtību, līdzcietību. Distancēšanās ierobežojumi neļauj pielietot spēka paņēmienus pret līdzcilvēkiem! 

ELVI ir sazinājušies ar cietušās sirmgalves pārstāvjiem, kundzei nebija nepieciešama medicīniskā palīdzība un pēc mūsu rīcībā esošās informācijas arī patlaban viņa jūtas labi, tomēr uzskatām, ka gadījums ir pietiekoši nopietns, lai uz to vērstu likumsargu uzmanību. Tāpat kā atvainošanos par veikalā notikušo esam sagatavojuši sirmgalvei dāvanu karti, ko kundze varēs izmantot nākamajās iepirkšanās reizēs."

Arī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Dace Kalniņa apstiprinājusi, ka Valsts policija sākusi administratīvo lietvedību par huligānismu un miesas bojājumu tīšu nodarīšanu pensionārei Ozolniekos.

Viņa informēja, ka Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jelgavas iecirkņa likumsargi saņēma informāciju un arī video ierakstu, kas ir izplatīts sociālajās vietnēs, par pagaidām nenoskaidrota vīrieša rīcību šī gada 2.martā kādā veikalā Ozolniekos, kur viņš pie norēķinu kases nogrūda zemē cienījama vecuma sievieti.

Likumsargi ir noskaidrojoši sievietes personību, un šobrīd tiek skaidroti visi notikušā apstākļi, kā arī ierosināta administratīvā lietvedība pēc Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 167.panta par sīko huligānismu, par ko ir paredzēts naudas sods no 70 līdz 500 eiro, kā arī pēc 167 2.panta par maznozīmīga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu, par ko ir paredzēts naudas sods no 200 līdz 430 eiro.

foto: Ekrānuzņēmums
Agresīvs pircējs Ozolniekos pagrūda aiz viņa stāvošu sirmgalvi.

Jauns.lv jau vēstīja, ka ne tikai sabiedriskās ēdināšanas vietās, bet arī tirdzniecības vietās uz četriem kvadrātmetriem nedrīkst atrasties vairāk par vienu cilvēku.

Sandis Ģirģens (KPV LV) izdevis rīkojumu, ar kuru noteikts pienākums tirgotājiem organizēt apmeklētāju plūsmas kontroli un nodrošināt, ka tirdzniecības vietā vienlaicīgi neatrodas ne vairāk kā viens apmeklētājs uz četriem kvadrātmetriem no tirdzniecības zāles platības.

Vienlaikus tirgotājiem jānodrošina sociālās distancēšanās pasākumi pie tirdzniecības vietas ieejas, novēršot cilvēku drūzmēšanos un nodrošinot divu metru distanci starp apmeklētājiem.

No 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.