foto: Facebook.com
Vīrusa aizsegā blēži saskata iespēju
Ikdienā šāds iepakojums maksā vidēji divus eiro, un pat medicīnas profesionāļiem paredzētu masku cena nav lielāka par pieciem eiro.
112
2020. gada 23. marts, 04:47

Vīrusa aizsegā blēži saskata iespēju

Kas Jauns Avīze

Kā jebkurā krīzes situācijā, arī šajā netrūkst mēģinājumu no nelaimes iedzīvoties.

No Kuldīgas saņemti pirmie signāli par krāpnieku grupu, kas, zvanot pa telefonu, meklē vecāka gadagājuma cilvēkus. Viņi stāsta, ka veikalos drīz nebūs nekādas pārtikas un aptiekās zāļu, un piedāvā sapirkt visu nepieciešamo ar piegādi uz mājām. Solītas arī brīnumzāles pret vīrusu, taču par visu jāsamaksā jau pirms piegādes. Blēži zvana no priekšapmaksas kartēm, un pēc dažiem zvaniem numurs jau ir nomainīts.

Plašu sašutumu izpelnījusies slavenā homeopāte Inguna Vecvagare, kura sociālajos tīklos ievietoja nu jau izdzēstu paziņojumu par homeopātisku, arsēnu saturošu preparātu (arsēns tautā zināms arī kā žurku inde) "Arsenicum Album".
Profilaktiski esot jālieto divi graudiņi dienā, bet, parādoties simptomiem, pa četriem. Daļa lasītāju par atbildi sabiedrības iniciatīvu portālā ManaBalss.lv parakstījās par nesen sāktās kampaņas Par medicīnu bez šarlatāniem priekšlikumu homeopātiju neatzīt par oficiālu medicīnas nozari un tās brūvējumus aizliegt saukt par zālēm.

Tikmēr veikals "Cenu klubs" par nesamērīgu cenu piedāvā nopirkt medicīnas maskas. Iepakojums ar 50 maskām – par 49,99 eiro, kaut gan ikdienā tāds maksā vidēji divus eiro. Pat profesionāļiem paredzētu ārstu sejas trīs kārtu masku cena šādā iepakojumā nav lielāka par pieciem eiro, tātad uzcenojums ir vismaz divdesmitkārtīgs.

Tikmēr pats uzņēmums portālam Jauns.lv situāciju komentējis sekojoši: Cenuklubs.lv nav medicīnas vai līdzīgu preču tirgotājs un šādas preces lielā apjomā veikalu sortimentā iepriekš nav bijušas, līdz ar to patērētāju pieņēmums un izskanējusī informācija sociālajos tīklos un medijos, ka uzņēmums būtu ar daudzkāršu uzcenojumu tirgojis "pa lēto" iegādātās sejas maskas, ir nepatiesi. Sekojot līdzi aktualitātēm un patērētāju pastiprinātajai interesei par sejas maskām, iespēju robežās un ierobežotā apjomā radām iespēju tās piedāvāt saviem klientiem. 2020. gada 10. martā iegādājāmies Sejas maskas Medicare, iepakojumā 50gab., par tajā brīdī visizdevīgāko iepirkuma cenu. Tās tika piedāvātas pircējiem ar preces uzcenojumu 15% apmērā, kurš spēj segt tikai tirdzniecības telpu izmaksas un darbinieku atalgojumu. Par esošo situāciju paskaidrojumu esam snieguši arī PTAC."

"Gribam vērst uzmanību, ka uzņēmums cenuklubs.lv ārkārtas situācijas laikā nav paaugstinājis pārdošanas cenas produktiem vai pakalpojumiem, izņemot gadījumus, kad preču cenas ir paaugstinājis preču vai pakalpojumu piegādātājs."

Izmantojot augsto pieprasījumu, pirmais griķu piegādātājs, kurš pacēlis cenu, izrādījies "Valdo", kas pieder Lietuvas uzņēmējam un politiķim, bijušajam Biržu mēram Valdemāram Vaļķūnam. Viņš šo soli skaidrojis ar pagājušā gada slikto griķu ražu.

Vairākos interneta veikalos uz brīdi parādījās piedāvājums par 480 eiro iegādāties komplektu, kurā ietilpst 40 Covid-19 testi, kuri rezultātu dodot 15 minūšu laikā. Tiesa gan, šis piedāvājums visai ātri pazuda.

"Kas Jauns Avīze" aicina būt uzmanīgiem un informēt mūs par visiem iespējamiem apkrāpšanas gadījumiem, lai mēs varētu brīdināt arī citus.

Šis raksts un daudz kas cits interesants "Kas Jauns Avīzes" jaunākajā numurā: