foto: LETA
Jēkabpilī uz laiku nenodrošinās skolēnu bezmaksas pārvadājumus
Skolēni nevarēs braukt bez maksas, un par braucienu būs jāmaksā 0,5 eiro. Tas tiek darīts, lai ierobežotu pārvietošanos ārkārtas situācijas laikā./Ilustratīvs attēls.
Sabiedrība
2020. gada 13. marts, 23:44

Jēkabpilī uz laiku nenodrošinās skolēnu bezmaksas pārvadājumus

Jauns.lv / LETA

Saistībā ar valstī izsludinātu ārkārtējo situāciju, lai ierobežotu skolēnu pārvietošanos, no 20.marta līdz 14.aprīlim skolēnu braukšanas kartes Jēkabpils sabiedriskajā transportā nebūs derīgas, informēja pašvaldībā.

Skolēni nevarēs braukt bez maksas, un par braucienu būs jāmaksā 0,5 eiro. Tas tiek darīts, lai ierobežotu pārvietošanos ārkārtas situācijas laikā.

Tiks pārskatīts arī autobusu maršrutu tīkls. Iespējams, daži autobusu maršruti tiks samazināti, bet precīza informācija par maršrutu samazinājumu būs zināma pirmdien, 16.martā.

Līdz 14.aprīlim SIA "Jēkabpils autobusu parks" netiks izsniegtas apmaiņas braukšanas kartes skolēniem un pensionāriem.

Pārējās pilsētas kapitālsabiedrības klientus apkalpos attālināti.

SIA "Vidusdaugavas SPAAO" poligons turpinās darbību, pieņems sadzīves atkritumu kravas. Savukārt poligona birojā klientu kustība būs slēgta.

Jau ziņots, ka Jēkabpils pašvaldības no šodienas pakalpojumus sniegs attālināti, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Saskaņā ar valdības paziņojumu "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu" pašvaldībā pārtraukts klātienes mācību process. Tāpat pašvaldība aicina neapmeklēt pirmsskolas izglītības iestādes, bet, ja nav iespējas citādi nodrošināt bērna pieskatīšanu, tad pirmsskolas izglītības iestādē vecākiem vajadzēs rakstiski apliecināt, ka bērns un ģimene nav apmeklējuši Covid-19 skartās valstis vai teritorijas, nav bijis kontaktā ar Covid-19 saslimušajiem vai kontaktpersonām.

Pašvaldībā līdz 14.aprīlim atcelti visi publiskie pasākumi bez apmeklētāju skaita ierobežojuma. Tāpat apmeklētājiem slēgta Pilsētas bibliotēka, Galvenā bibliotēka un Jēkabpils Vēstures muzejs.

No šodienas Jēkabpils pašvaldība iedzīvotājiem pakalpojumus sniegs attālināti. Iedzīvotāji aicināti izmantot iespēju sazināties ar pašvaldību pa tālruņiem, lietotnē "Whatsapp", rakstot uz e-pastu, izmantojot elektroniskos pakalpojumus mājsalapā "www.jekabpils.lv" vai pašvaldības oficiālajos sociālo tīklu kontos.

Jēkabpils domes priekšsēdētājs Aivars Kraps (GKML) aicina vietējos uzņēmējus šajā krīzes situācijā būt pretimnākošiem saviem darbiniekiem, organizējot uzņēmumu darbību, maksimāli ierobežojot klientu plūsmu, kā arī atbalstot tos darbiniekus, kuriem ir bērni skolas un pirmsskolas vecumā.

Savukārt jēkabpiliešus viņš aicina godprātīgi un atbildīgi izturēties pret Ministru kabineta pieņemto lēmumu, rūpīgi izvērtēt savas ikdienas gaitas un to ietekmi uz apkārtējiem. Šāda ārkārtas situācija valstī un pilsētā ir pirmo reizi, tādēļ viņš aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Vienlaikus pašvaldībā informēja, ka SIA "Jēkabpils reģionālā slimnīca" izsludināta karantīna, un stacionēto pacientu apmeklēšana ir stingri aizliegta.

Jau ziņots, ka saistībā Covid-19 izplatību Latvijā līdz Lieldienām izsludināta ārkārtējā situācija, nosakot virkni stingru ierobežojošu pasākumu, ceturtdien pēc valdības ārkārtas sēdes paziņoja amatpersonas. Ārkārtējā situācija ir spēkā no lēmuma pieņemšanas brīža līdz šī gada 14.aprīlim ar mērķi šajā laikā ierobežot Covid-19 izplatību.