foto: LETA
Traģēdija Aknīstē: vētrā bojāgājušie, visticamāk, ar auto ietriekušies nolūzušā kokā
Ilustratīvs attēls.
112
2020. gada 13. marts, 18:53

Traģēdija Aknīstē: vētrā bojāgājušie, visticamāk, ar auto ietriekušies nolūzušā kokā

Jauns.lv / LETA

Ceturtdienas vētrā Aknīstē bojāgājušie ir divi jauni vīrieši, informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes pārstāve Dace Kalniņa.

Negadījums noticis Avotu ielā. Sākotnējā informācija liecina, ka 1996.gadā dzimuša vīrieša vadītā automašīna "Audi A6" sadūrusies ar vējā lūzušu koku. Bojā gājis gan automašīnas vadītājs, gan 1996.gadā dzimušais pasažieris. 

Kā vēsta portāls LSM.LV atsaucoties uz LTV raidījumu "Panorāma", automašīna, kurā ceturtdienas vakarā izdzisa divu jauniešu dzīvības, piektdien no rīta vēl atradās notikuma vietā, tikai nostumta ceļa malā.

Skats liecina, ka vēja nolauztā koka gabals caur priekšējo stiklu ietriecies tieši automašīnas salonā. Kad ugunsdzēsēji ieradās notikuma vietā un pēc zaru apzāģēšanas tika klāt automašīnai, abi transportlīdzeklī esošie cilvēki jau bija miruši.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) sākotnējā informācija liecināja, ka vēja nolauztais koks uzkritis automašīnai. “Vakardien pulksten 20.43 tika saņemta informācija, ka Aknīstes novadā noticis ceļu satiksmes negadījums. Mūsu darbiniekiem ierodoties notikuma vietā, uz mašīnas bija uzkritis koks. Mūsu darbinieki sazāģēja koku, lai varētu piekļūt pie mašīnas konstrukcijām. Pēc tam ar hidrauliskajiem instrumentiem no mašīnas tika atbrīvoti abi cietušie. NMPD darbinieki konstatēja abu divu cietušo nāvi,” pastāstīja VUGD Aknīstes posteņa vada komandiera vietnieks Jānis Averjanovs.

Bet vietējie iedzīvotāji teic, ka tas jau esot atradies uz ceļa braucamās daļas vēl pirms auto parādīšanās.

Par negadījumu policijā sākts kriminālprocess, un likumsargi skaidro notikušā apstākļus. 

Jau ziņots, ka spēcīgajā vētrā, kas ceturtdien un naktī uz piektdienu plosījās Latvijā, gājuši bojā divi cilvēki.