foto: Ieva Leiniša/LETA
Nemiro anulētā pielaide esot politiskā izrēķināšanās un "KPV LV" neizslēdz iespēju pamest valdību
Par tālāko rīcību "KPV LV" lems pirmdien, 16.martā, plkst.11.
Politika
2020. gada 13. marts, 15:08

Nemiro anulētā pielaide esot politiskā izrēķināšanās un "KPV LV" neizslēdz iespēju pamest valdību

Jauns.lv / LETA

Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV) anulēto piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu vērtē kā politisku izrēķināšanos, tādējādi viņa pārstāvētais politiskais spēks "KPV LV" neizslēdz iespēju pamest valdību, atzina Nemiro.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) ir lēmis anulēt Nemiro pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) aicinājis "KPV LV" izvirzīt jaunu ministra amata kandidātu.

Nemiro apgalvoja, ka viņš vēl nezina, kāpēc SAB anulējis viņam piekļuvi darbam ar valsts noslēpumu, vienlaikus norādot uz iespējamu informācijas noplūdi no SAB.

"Man vakar plkst.14 zvanīja žurnālisti un uzdeva jautājumu par to, vai man ir kādas problēmas ar pielaidi, bet par SAB lēmumu uzzināju tikai šorīt no premjera, lai gan dokumentāla apstiprinājuma vēl nav. Tas man lika uzdot loģisku jautājumu - vai SAB ir spējīgs glabāt valsts noslēpumu? Jo jautājums par pielaides piešķiršanu darbam ar valsts noslēpumu ir valsts noslēpums," klāstīja Nemiro.

Pēc ministra domām, SAB lēmums anulēt viņam pielaidi darbam ar valsts noslēpumu ir politiska izrēķināšanās.

"Tam ir trīs iemesli. Pirmkārt, vēlējos atcelt obligātā iepirkuma komponenti (OIK). Otrkārt, sašķidrinātās dabasgāzes termināla būvniecība Skultes ostā, kam vēlas piešķirt nacionālu interešu projekta statusu. Treškārt, vēlme atslepenot "Parex bankas" darījumu. Man neļāva atcelt OIK, tāpēc atcēla mani," stāstīja Nemiro.

Viņš apliecināja, ka joprojām ieņem ekonomikas ministra amatu, bet par tālāko "KPV LV" lems pirmdien, 16.martā, plkst.11.

"Patlaban bumba ir mūsu pusē. "KPV LV" domā par divām iespējām - atstāt valdību vai to pamest, kas patlaban gan ir visneskaidrākais jautājums," piebilda Nemiro.

Vaicāts, vai "KPV LV" varētu koalīcijas partneriem uzstāt, ka Nemiro ir jāsaglabā ekonomikas ministra amats, Nemiro sacīja, ka scenāriji ir dažādi, bet par konkrētu scenāriju "KPV LV" lemšot koleģiāli.

Nemiro par ekonomikas ministru kļuva pērnā gada 23.janvārī, kad Saeima apstiprināja Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) izveidoto valdību.

Nemiro dzimis 1981.gadā. 2017.gada jūnijā viņš no partijas "KPV.LV" tika ievēlēts par Jelgavas novada domes pašvaldības deputātu. Savukārt 2018.gada oktobrī Nemiro no "KPV.LV" saraksta tika ievēlēts 13.Saeimā.

Nemiro ir bijusi darba pieredze valsts pārvaldē. No 2001.gada līdz 2002.gadam viņš bijis jurista palīgs Nodarbinātības valsts aģentūrā, bet no 2002.gada līdz 2003.gadam bijis jurists Ekonomikas ministrijā.

No 2003.gada līdz 2004.gadam Nemiro ieņēmis jurista amatu uzņēmumā "Darts Gard", bet no 2004.gada viņš bijis advokāts zvērinātu advokātu birojā "Ludis Sakne".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Stājoties ekonomikas ministra amatā, Nemiro bija sadarbības partneris zvērinātu advokātu birojā "Rebenoks&Vilders", kā arī ieņēma SIA "ECB Assets" valdes locekļa amatu.

2009.gadā Nemiro Latvijas Universitātē ieguvis maģistra grādu jurisprudencē.