foto: Zane Bitere/LETA
Nedēļas otrajā pusē kļūs vēsāks laiks
Tuvākajās diennaktīs visā Latvijā palaikam līs un gaisa temperatūra saglabāsies +1..+10 grādu robežās.
Sabiedrība
2020. gada 2. marts, 07:54

Nedēļas otrajā pusē kļūs vēsāks laiks

Jauns.lv / LETA

Agrā pirmdienas rītā daudzviet Latvijas centrālajā un austrumu daļā ir nokrišņi - galvenokārt lietus, liecina meteoroloģiskā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Debesis pārsvarā apmākušās, vietām - īpaši Kurzemē - tās skaidrojas. Ceļi vietām apledojuši. Gaisa temperatūra +1..+5 grādi. Pūš lēns līdz mērens dienvidu, dienvidrietumu vējš.

Rīgā mainīgs mākoņu daudzums, dienvidrietumu vējš 4-7 metri sekundē, gaisa temperatūra +4 grādi.

Maksimālā gaisa temperatūra svētdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +4,1 grāda Alūksnē līdz +9,1 grādam Dobelē un galvaspilsētā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 1.martā bija +23..+24 grādi Spānijas austrumu piekrastē un Sicīlijā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz pirmdienu -30 grādi Norvēģijas un Somijas ziemeļos.

Šodien gaiss iesils līdz +10 grādiem

Pirmdien Latvijā būs daļēji apmācies laiks, līdz ar to uzspīdēs saule, prognozē sinoptiķi. Nav gaidāmi būtiski nokrišņi; priekšpusdienā vietām austrumu novados turpināsies lietus.

Maksimālā gaisa temperatūra +6..+10 grādi. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, kas pāries austrumu vējā.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi. Uzspīdot saulei, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +9 grādiem.

Laikapstākļus ietekmē zema spiediena apgabals, kā arī neliels anticiklona atzars. Atmosfēras spiediens 747-751 dzīvsudraba staba milimetrs jūras līmenī.

Vietām apgrūtināta braukšana

Vidzemē un Kurzemē vietām apledojums apgrūtina braukšanu pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem, informēja "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Slidenos ceļa posmus kaisa ar pretslīdes materiāliem. Lai uzlabotu braukšanas apstākļus, ceļu uzturēšanas darbos iesaistītas 39 "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Apgrūtināti braukšanas apstākļi ir Vidzemes šosejas posmā Līgatne - Cēsu pagrieziens, Valmieras šosejas posmā Strenči - Valka, uz autoceļa Ūdrupes tilts - Gulbene un arī autoceļa Talsi - Strazde - Kuldīga.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Alūksnes,Balvu, Cēsu, Gulbenes, Madonas, Talsu, Valmieras un Valkas apkārtnē. 

Autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, izvēloties autoceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērojot piesardzīgu distanci. Uz ceļiem var veidoties tā saucamais melnais ledus, kas ir neredzams, un autovadītājs to sajūt tikai sākot veikt manevrus ar mašīnu - bremzējot, manevrējot ar stūri un pedāļiem. 

LVC aicina informēt par apledojumu valsts autoceļu posmos, kā arī citiem sarežģījumiem, ja tādi rodas uz valsts autoceļiem, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555.

Nedēļas otrajā pusē kļūs vēsāks

Pēc lietaina laika nedēļas pirmajā pusē nokrišņi Latvijā kļūs retāki un gaisa temperatūra brīžiem pazemināsies, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Tuvākajās diennaktīs visā Latvijā palaikam līs un gaisa temperatūra saglabāsies +1..+10 grādu robežās, dominēs lēns vējš.

Sagaidāms, ka nedēļas otrajā pusē nokrišņu kļūs mazāk, nav gaidāms stiprs vējš un gaisa temperatūra dažās naktīs vietām, debesīm skaidrojoties, noslīdēs nedaudz zem nulles, bet maksimālā gaisa temperatūra dienas laikā būs līdzīga kā nedēļas sākumā.

Visticamāk, lielu izmaiņu laikapstākļos nebūs arī marta vidū.