foto: Ekrānuzņēmums
Kristīnes Misānes ierašanās Latvijā varētu notikt pēc aptuveni 2 nedēļām, norāda viņas māsa
2020. gada 20. februāris, 19:37

Kristīnes Misānes ierašanās Latvijā varētu notikt pēc aptuveni 2 nedēļām, norāda viņas māsa

TV24

Latvijas pilsones Kristīnes Misānes ierašanās Latvijā varētu notikt pēc 10 -12 dienām, sarunā ar Rīga TV24 norāda Misānes māsa Mārīte Batraka.

"Mani informēja, ka rīt varētu būt izdots oficiālais papīrs par to, ka viņa tiek nodota Latvijai. Tad ģenerālprokuratūra sniegs viņai parakstīšanai papīrus par to, ka viņa piekrīt izdošanai uz Latviju. Advokāts teica, ka vismaz 10 līdz 12 dienas ir vajadzīgas, lai Dānijas prokuratūra sagatavotu visu dokumentu paketi Latvijai," stāsta Batraka.

Jauns.lv jau ziņoja, Dānijas tiesa ceturtdien apstiprināja Dānijas ģenerālprokurora lēmumu atcelt Latvijas pilsones Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR) un atzina, ka Misāne jāizdod Latvijai.

Misānes advokāts Dānijā Henriks Stagetorns apstiprināja, ka Dānijas tiesa ir nolēmusi par labu Misānes izdošanai uz Latviju. Viņš atzīmēja, ka sieviete ir jāizdod Latvijai 20 dienu laikā.

Skaidrojot procedūru, aizstāvis norādīja, ka Dānijas prokuratūra tagad nosūtīs vēstuli Latvijas prokuratūrai, kurai pēc tam ir jānosūta uz Dāniju policijas konvojs, kas Misāni nogādās Latvijā. Viņš arī piebilda, ka DĀR uzsāktais kriminālprocess pret Misāni šobrīd ir iesaldēts. 

Lēmumu par atteikšanos izdod Misāni Āfrikas valstij ģenerālprokurors Jāns Rekendorfs pieņēmis, jo Latvijas Ģenerālprokuratūra pēc jaunu pierādījumu saņemšanas izdeva Eiropas apcietinājuma orderi pret Misāni un nosūtīja Dānijas kompetentajai iestādei aicinājumu viņu izdot Latvijai. 

Pie Ģenerālprokuratūras Misānes atbalstam pulcējas ap 30 cilvēku

Nesankcionētā mītiņā pie Ģenerālprokuratūras, atbalstot Dānijā apcietināto Kristīni Misāni un prasot viņas izdošanu Latvijai, pirmdien pulcējas ap 30 cilvēku.

gallery icon
13

Tagad Misāne tiks izdota Latvijai, kur viņa atzīta par aizdomās turēto par izvairīšanos no tiesas vai bāriņtiesas nolēmuma, par sveša finanšu instrumenta vai maksāšanas līdzekļa nolaupīšanu un par dokumenta viltošanu.

Ceturtdienas tiesas sēdē Kopenhāgenas pilsētas tiesā Misāne izskatījās nogurusi, taču atvieglota, vēsta "Ritzau".

Atbalsta akcija Kristīnei Misānei pie Brīvības pieminekļa

Šodien vairāki simti cilvēku, ģimenes ar bērniem devās pie Brīvības pieminekļa Rīgā, lai noliktu baltus ziedus, tā paužot atbalstu Kristīnei ...

gallery icon
56