foto: Ekrānuzņēmums
"Mēs noliecam galvas jūsu priekšā," - Kristīnes Misānes ģimene izplata publisku paziņojumu
"Mēs noliecam galvas jūsu priekšā - par jūsu atsaucīgajām sirdīm, veltīto laiku, atbalsta vārdiem un klātesamību. Bez jums Kristīne jau būtu Dienvidāfrikas murgā, un viņas bērni, iespējams, vairs nekad neredzētu savu mammu," teikts paziņojumā.
Sabiedrība
2020. gada 20. februāris, 14:05

"Mēs noliecam galvas jūsu priekšā," - Kristīnes Misānes ģimene izplata publisku paziņojumu

Jauns.lv

Pēc Dānijas tiesas ceturtdien pieņemtā lēmuma atcelt Latvijas pilsones Kristīnes Misānes izdošanu Dienvidāfrikas Republikai (DĀR) un atzinuma, ka Misāne jāizdod Latvijai, Kristīnes ģimene izplatījusi paziņojumu, sakot publisku paldies atsaucīgajai sabiedrībai, ministrijām, politiķiem un prezidentam.

Kā jau ziņots, Misānes advokāts Dānijā Henriks Stagetorns aģentūrai LETA apstiprināja, ka Dānijas tiesa ir nolēmusi par labu Misānes izdošanai uz Latviju. Viņš atzīmēja, ka sieviete ir jāizdod Latvijai 20 dienu laikā.

Skaidrojot procedūru, aizstāvis norādīja, ka Dānijas prokuratūra tagad nosūtīs vēstuli Latvijas prokuratūrai, kurai pēc tam ir jānosūta uz Dāniju policijas konvojs, kas Misāni nogādās Latvijā. Viņš arī piebilda, ka DĀR uzsāktais kriminālprocess pret Misāni šobrīd ir iesaldēts. 

Kristīnes Misānes ģimenes paziņojums

Lai cik bieži mūsu ģimene katram no jums, atbalstītājiem, teiktu paldies - tas būs daudz par maz! Mēs noliecam galvas jūsu priekšā - par jūsu atsaucīgajām sirdīm, veltīto laiku, atbalsta vārdiem un klātesamību. Bez jums Kristīne jau būtu Dienvidāfrikas murgā, un viņas bērni, iespējams, vairs nekad neredzētu savu mammu. Protams, tikai brīdī, kad Kristīne spers pirmos soļus uz Latvijas zemes, mēs noticēsim, ka tas ir noticis. Taču jau šobrīd mēs vēlamies sveikt visus ar mūsu kopējo uzvaru.

Jā, Kristīnei nāksies atbildēt par saviem nodarījumiem tiesas priekšā. Bet tā būs Latvijas Republikas tiesa.

Vēlamies teikt paldies LR Ārlietu ministrijai un ministram Edgaram Rinkevičam par milzīgo ieguldīto darbu vairāk kā gada garumā. Esam pateicīgi arī Tieslietu ministrijai un LR Ģenerālprokuratūrai, kas mūs sadzirdēja.

Paldies LR Prezidentam Egīlam Levitam un Valsts Prezidenta kancelejai.

Visdziļākā pateicība mūsu valsts medijiem un žurnālistiem.

Jā, mūs sadzirdēja arī politiķi. Paldies tiem, kuriem Kristīnes Misānes lieta bija un ir pārliecība, nevis “ordenis”.