foto: liepajniekiem.lv
„Liepājas šerifs” Luijs Fonteins atgriezies vēju pilsētā un vienatnē bauda „Parazītu”
Ekstravagantais dāņu biznesmenis un politiķis, kādreizējais Liepājas domnieks Luijs Fonteins dienu pēc triumfa „Oskara” ceremonijās Liepājas kinoteātrī cēlā vientulībā baudīja dienvidkorejiešu kinolenti „Parazīts”.
Novadu ziņas
2020. gada 13. februāris, 04:31

„Liepājas šerifs” Luijs Fonteins atgriezies vēju pilsētā un vienatnē bauda „Parazītu”

Elmārs Barkāns

Jauns.lv

Ekstravagantais bijušais Liepājas domnieks, dāņu biznesmenis, šovmenis un dziedātājs Luijs Fonteins (īstajā vārdā – Stīvs Lorenss) šonedēļ Liepājā viens pats kinoteātrī „Balle” baudīja oskaroto Dienvidkorejas kinolenti „Parazīts”. Viņš bija vienīgais skatītājs, kurš pirmdienas vakarā bija ieradies uz seansu.

Vienīgais seansa apmeklētājs bija „skandalozais pasaules pilsonis Luijs Fonteins. Viņš teica: “Filma bija ļoti laba, un pat izdevās saprast latviešu subtitrus.” Mūziķis un uzņēmējs atzinās, ka bijis pārsteigts par faktu, ka šo filmu rāda Liepājā.
Amerikas Kinoakadēmijas balvas “Oskars” pasniegšanas ceremonijā pagājušo svētdien Dienvidkorejas kinolente “Parasite” (“Parazīts”) tika atzīta gan par labāko filmu, gan labāko starptautisko spēlfilmu, kā arī saņēma balvu par labāko oriģinālscenāriju un labāko režiju (režisors Bons Čunho).

Luijs Fonteins Liepājā slavens bija ar to, ka viņam piederēja gan klubs, gan viesnīca, kuru vēlāk pārdeva. Pirms tam viņš tika ievēlēts pilsētas domē, sevi reklamējot kā „Liepājas šerifu”. Aizpērn Liepājas ostā nogrima viņam piederošais vecs zvejnieku kuģītis „Spurn”, kuru viņš vēlējas pārbūvēt par jahtu. Pērn viņš no Liepājas bija pazudis, pārdevis savu biznesu un pametis pusnogrimušo kuģi. Pērngad rudenī gan viņš bija ieradies Latvijā, lai koncertētu kopā ar „Līviem”.

Portāls Liepajniekiem.lv vēsta, ka pirmdienas vakarā uz „Parazīta” seansu bija ieradies tikai viens skatītājs – Luijs Fonteins. Kino „Balle” pārstāve Arita Rulle pastāstīja: “Iespējams, cilvēki vienkārši nevar iedomāties, ka mēs jau rādām oskaroto filmu. Bet varbūt trūkst intereses, jo tā nav Holivuda. Rādām filmu arī tad, ja ir viens apmeklētājs. Ārā nedzenam”.

Skandalozais pasaules pilsonis Luijs Fonteins pēc filmas noskatīšanās atzina: “Filma bija ļoti laba, un pat izdevās saprast latviešu subtitrus”. Mūziķis un uzņēmējs atzinās, ka bijis pārsteigts par faktu, ka šo filmu rāda Liepājā.

Pirms seansa gan viņš jutās mazliet vientuļš, jo „Facebook” bija paspējis ierakstīt: „„Nāc sēdēt man blakus, ja vēlies, filma tikko sākās. Esmu otrajā rindā ar cepuri”. Viņu arī mazliet mulsināja valodas barjera – filmu rādīja korejiešu valodā ar latviešu subtitriem, bet Luijs Fonteins veiksmīgi izturēja seansu līdz galam.

foto: liepaja.travel.lv
Liepājas kinoteātra "Balle" skatītāju zāle.

Jāatgādina, ka svētdien, 9. februārī, Amerikas Kinoakadēmijas balvas “Oskars” pasniegšanas ceremonijā Dienvidkorejas kinolente “Parasite” (“Parazīts”) tika atzīta gan par labāko filmu, gan labāko starptautisko spēlfilmu, kā arī saņēma balvu par labāko oriģinālscenāriju un labāko režiju (režisors Bons Čunho).

Ekstravagantais Luijs Fonteins

gallery icon
5