foto: Valsts policija
Jūrmalā, uzdodoties par policistiem, telefonkrāpnieki pensionārei izmāna 5000 eiro
Ilustratīvs attēls.
2020. gada 3. februāris, 17:06

Jūrmalā, uzdodoties par policistiem, telefonkrāpnieki pensionārei izmāna 5000 eiro

Jauns.lv / LETA

Jūrmalā tā dēvētie telefonkrāpnieki, uzdodoties par policistiem, kādai sirmgalvei izmānījuši aptuveni 5000 eiro.

Pagājušajās brīvdienās 1934.gadā dzimusi kundze vērsās policijā, jo viņai naktī izkrāpta liela naudas summa. Sievietei zvanījis kāds vīrietis un teicis, ka dēls izraisījis ceļu satiksmes negadījumu un ir arestēts, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Lai dēls izvairītos no nepatikšanām, zvanītājs sievietei pieprasījis naudu. Pēcāk zvanītājs telefona klausuli nodevis it kā policistam, kurš turpinājis sarunu ar sievieti līdz mirklim, kamēr līdzzinātāji ieradušies sievietes dzīvesvietā, lai paņemtu sarūpēto naudu. 

Pēc brīža cietušās dzīvesvietā ieradās kāda- sieviete un vīrietis, un paņēma naudas summu, par kuru zvanītājs bija vienojies ar kundzi - 4900 eiro, un devās projām.

Līdz ko nauda tika nodota līdzzinātājiem, telefonsaruna tika pārtraukta.

Sirmgalve tikai nākamajā rītā atklāja, ka nekāds negadījums ar dēlu nebija noticis, tādēļ viņa par notikušo vērsusies policijā.

Jūrmalas iecirknī ir sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās.

Policija atkārtoti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un neuzticēties nepazīstamiem zvanītājiem, sazināties ar radiniekiem un noskaidrot situāciju, kā arī informēt policiju par šāda veida krāpniecību. Tāpat policija vērš uzmanību riskiem, uzglabājot lielas naudas summas mājās. 

Gadījumā, ja iedzīvotāji ir saskārušies ar šāda veida krāpniecību, par to noteikti jāziņo policijai, vēršoties tuvākajā policijas iecirknī vai zvanot 110.

LETA arhīvs liecina, ka šāda krāpšanas shēma jau izmantota daudzus gadus iepriekš. Potenciālie upuri pārsvarā bija sirmgalvji.