foto: LETA
Džinetu Innusu Satiksmes ministrijā nomainīs Ligita Austrupe
Džineta Innusa.
Politika
2020. gada 10. janvāris, 20:33

Džinetu Innusu Satiksmes ministrijā nomainīs Ligita Austrupe

Jauns.lv / LETA

Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra amata pienākumu izpildītāju Džinetu Innusu 17.janvārī amatā nomainīs pašreizējā valsts sekretāra vietniece Ligita Austrupe, informēja satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Ābelniece.

Innusa darbu ministrijā pārtrauks 24.janvārī.

Austrupe SM valsts sekretāra vietniece ir no 2018.gada. Pirms tam viņa piecus gadus strādāja SM Investīciju departamenta direktores amatā. Austrupei kopumā ir 20 gadu pieredze valsts pārvaldē Eiropas fondu investīciju un stratēģiskās plānošanas jomā. 

Ābelniece norādīja, ka satiksmes ministrs turpinās meklēt piemērotu kandidātu valsts sekretāra amata vakancei.

Kā ziņots, Innusa 2.janvārī tika apstiprināta par SIA "Rīgas satiksme" valdes priekšsēdētāju. Uzņēmuma valdē darbosies arī līdzšinējais Ceļu satiksmes drošības direkcijas valdes loceklis Jānis Golubevs, bijusī "Olainfarm" valdes locekle un "SEB bankas" Baltijas kontu un maksājumu operāciju vadītāja Inga Krūkle, līdzšinējie "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes locekļi Emīls Jakrins un Elīna Epalte-Drulle.

Tāpat ziņots, ka pērn aprīlī SM valsts sekretāra amatu pēc abpusējas vienošanās atstāja iepriekšējais valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš, kurš amatā strādāja kopš 2013.gada.

Savukārt atklātais konkurss par SM valsts sekretāra amatu noslēdzās bez rezultāta, jo pretendents, kurš saņēma visaugstāko vērtējumu konkursā, neguva Linkaita apstiprinājumu politiskās piederības dēļ. 

Linkaits skaidroja, ka viņš pieņēmis lēmumu neatbalstīt konkursā uzvarējušo SM valsts sekretāra amata kandidātu, pamatojoties uz Valsts pārvaldes iekārtas likumu, kas paredz, ka vecākajam valsts civildienesta ierēdnim ir jābūt politiski neitrālam. Ministrs uzskatīja, ka konkursā uzvarējušais amata kandidāts varētu nebūt politiski neitrāls, jo viņš iepriekš kandidēja Saeimas vēlēšanās, kā arī ieņēma partijas "Par!" valdes locekļa amatu.

Tāpat ministrs iepriekš norādīja, ka jauna SM valsts sekretāra meklējumus apgrūtina esošais atalgojuma līmenis, kā arī vāji organizētā ierēdniecības rotācija un kadru izaugsmes veicināšana valsts pārvaldē.

Ministrs stāstīja, ka valsts sekretāra meklējumi turpinās nemitīgi.