foto: Ieva Lūka/LETA
Sprādzienā uz dzelzceļa Daugavpilī cietuši 2 cilvēki (papildināta)
Nelaimes gadījumā ir cietuši divi cilvēki.
112
2020. gada 10. janvāris, 12:04

Sprādzienā uz dzelzceļa Daugavpilī cietuši 2 cilvēki (papildināta)

Jauns.lv / LETA

Trešdien sprādzienā uz dzelzceļa Daugavpilī cietuši divi cilvēki, un notikušo izmeklē Valsts darba inspekcija (VDI), apliecināja Latgales reģionālās VDI vadītājs-galvenais valsts inspektors Jānis Butāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš atklāja, ka nelaimes gadījumā ir cietuši divi cilvēki. Pašlaik VDI rīcībā vēl nav oficiālas izziņas par viņu veselības stāvokli. Butāns nekomentēja ne sprādziena apstākļus, ne uzņēmumu, kurā abi nodarbināti, taču apstiprināja, kas tas nav bijis privātais uzņēmums.

Vienlaikus "Latvijas dzelzceļa" pārstāve Ella Pētermane apstiprināja, ka šāds negadījums ir noticis, darbiniekiem veicot darbības ar skābekļa balonu. Viņa norādīja, ka balons eksplodēja un tādējādi divi cilvēki guva traumas. Abi cietušie nogādāti slimnīcā.  Pētermane sacīja, ka patlaban notiek negadījuma apstākļu noskaidrošana, bet par cietušo veselības stāvokli "Latvijas dzelzceļš" informāciju sniegt nevar. 

Savukārt SIA "Daugavpils reģionālā slimnīca" valdes loceklis Grigorijs Semjonovs pastāstīja, ka abiem cietušajiem medicīnas iestādē ir sniegta palīdzība. Viens no vīriešiem jau palaists mājās, bet otrs stabilā stāvoklī vēl atrodas slimnīcā vispārējā nodaļā. Tiek lēsts, ka nākamnedēļ arī viņš varēs pamest stacionāru. Izmeklēšanu VDI inspekcija sola veikt normatīvajos noteiktajā kārtībā. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā apliecināja, ka dienesta darbinieki uz negadījuma vietu nav saukti.

Sāk kriminālprocesu par darba aizsardzību reglamentējošo normatīvu pārkāpšanu

Policija par trešdien Daugavpilī uz dzelzceļa notikušo sprādzienu sākusi kriminālprocesu par darba aizsardzību vai tehnisko drošību reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpšanu, informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Viņa klāstīja, ka 8.janvārī ap plkst.11 policija saņēma izsaukumu par nelaimes gadījumu darba vietā. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka Satiksmes ielā 2c, dzelzceļa teritorijā, sprāgstot skābekļa balonam, cietuši 1962. un 1978.gadā dzimuši vīrieši, kuri šajā laikā pildīja savus darba pienākumus. Vīrieši ar miesas bojājumiem nogādāti Daugavpils reģionālajā slimnīcā. Policija sākusi kriminālprocesu, un notiek pirmstiesas izmeklēšana.

Kursīte atgādināja, ka saskaņā ar Krimināllikuma 146.panta 1.daļu par darba aizsardzību vai tehnisko drošību reglamentējošo normatīvo aktu prasību pārkāpšanu, ja to izdarījis uzņēmuma, iestādes vai organizācijas vadītājs vai cita persona, kas atbildīga par šo noteikumu ievērošanu, un ja šis nodarījums izraisījis miesas bojājumus ar veselības traucējumu vai darbspēju paliekošu zaudējumu, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās