Melnā Mora ceļojums Melngalvju namā brīvdienās
Runā Rīga
2019. gada 16. decembris, 23:49

Melnā Mora ceļojums Melngalvju namā brīvdienās

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Lai atklātu melngalvju brālības leģendas, Melngalvju nams 2019. gada 28. decembrī un 29. decembrī aicina rīdziniekus un Rīgas viesus Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienu laikā apmeklēt īpašu ekskursiju namā.

Ekskursija “Melnā Mora ceļojums” ikdienā tiek piedāvāta tikai grupām, bet svētkos šis piedāvājums ar iepriekšēju pieteikšanos ir pieejams arī individuāliem Melngalvju nama viesiem.

Ekskursija “Melnā Mora ceļojums” gida pavadībā:

Kas ekskursijā “Melnā Mora ceļojums” ir plānots?

  • “Melnā Mora ceļojums” sāksies nama vēsturiskajos pagrabos, kas saglabājušies no 14. gadsimta. Ir zināms, ka tajos melngalvji mēdza pacelt glāzes, slavējot dzīvi, vienam otru un savus svētos aizbildņus. Paliekošai atmiņai no nama apmeklējuma viesiem būs iespēja izkalt savu Melngalvju nama monētu un uzkāpt uz svariem, kādus izmantoja Viduslaikos.
  • Godājot tradīcijas, viesus sagaidīs vēsturiskā telpā ģērbies gids, un ikviens ekskursants tiks cienāts ar glāzi upeņu balzāma un īpaši piemeklētu trifeli.
  • Ekskursijas turpinājumā varēs apskatīt Melngalvju nama Vēsturiskos kabinetus un tur mītošos melnos morus, kuri sargā mirdzošo sudraba kolekciju.
  • Noslēgumā būs iespēja pabūt Melngalvju nama krāšņākajā telpā – Svētku zālē, kurā mīt maģiska atmosfēra, mirdzošas lustras un karaliska gleznu galerija.

Tā kā vietu skaits ekskursijās ir ierobežots, interesentus tai aicinām pieteikties, rakstot e-pastu: mgnekskursijas@riga.lv vai zvanot uz tālr. nr. 67043678.

Ekskursijas cena vienai personai – 15 eiro.

Vairāk par ekskursiju var meklēt Melngalvju nama tīmekļa vietnē un pieteikšanās kārtību skatīties Facebook.

Gadījumā, ja ekskursiju “Melnā Mora ceļojums” ir vēlēšanās apmeklēt citā dienā ar gidu latviešu, krievu un angļu valodā, to var pieteikt (min. 10 personas), rakstot e-pastu: mgnekskursijas@riga.lv vai zvanot uz tālr. nr. 67043678. Ideāla dāvana kolēģiem un draugiem svētkos!