foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pasaules lielākajā ziedojumu platformā sākta naudas vākšana maizei un ūdenim Lembergu pārim
Sabiedrība
2019. gada 12. decembris, 21:14

Pasaules lielākajā ziedojumu platformā sākta naudas vākšana maizei un ūdenim Lembergu pārim

Jauns.lv

Pēc Ventspils mēra sievas Kristīnes Lembergas lūguma Latvijas un ASV augstākajām amatpersonām sniegt juridisko pamatojumu par to, kāpēc noteiktas sankcijas pret viņu un bērniem, cilvēki sociālajos tīklos jau paguvuši dalīties neskaitāmās asprātībās par Lembergu ģimenes “trūkumciešanu”. Jo vairāk, pasaules lielākajā ziedojumu vākšanas platformā "GoFundMe" izveidota iespēja ziedot maizei un ūdenim, lai Lembergu pārim būtu ko ēst.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vēstulē, kas tika adresēta Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam, Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV), Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei (VL-TB/LNNK), ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam (JV) un ASV prezidentam Donaldam Trampam, Lemberga norādījusi, ka, ņemot vērā to, ka pret viņas vīru ir vērstas ASV Finanšu ministrijas sankcijas, kā rezultātā gan viņas vīram Aivaram Lembergam, gan viņai ir bloķēti vienīgie personīgie bankas konti.

"Nevaru pat iegādāties pārtiku, tai skaitā pat maizi un ūdeni! Man nepieciešams norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem - ūdeni, siltumu, gāzi, atkritumu izvešanu un elektrību, taču arī to es nevaru izdarīt. Arī citas sadzīvei nepieciešamās lietas ne saviem diviem nepilngadīgajiem bērniem, ne sev šobrīd nevaru iegādāties. Manos bankas kontos tiek ieskaitīts atalgojums un uzturlīdzekļi maniem bērniem," norādījusi Lemberga. 

Par Lemberga kundzes žēlabām paguvuši pasmieties sociālo tīklu lietotāji, jo vairāk, kāds asprātis ziedojumu vākšanas platformā “GoFundMe” ievietojis lūgumu ziedot ūdenim uz maizei, lai Lembergu ģimenei būtu ko ēst.

foto: Ekrānuzņēmums no "GoFundMe" mājaslapas.

Kā redzams “GoFundMe” mājaslapā, Lembergu iztikšanai paguvuši noziedot trīs cilvēki, kopā savācot 15 dolāru lielu naudas summu. 

Kāds sociālo tīklu lietotājs, reaģējot uz ziedojumu vākšanu, ieteicis Lembergu pārim “mēģināt novilkt” līdz vasarai, kad sāksies ogu un sēņu sezona. Tikmēr lielākā daļa pasmējusies par šādu iniciatīvu, norādot, ka tikai "kunga prātā" varētu ziedot naudu Lembergu ģimenei. 

Kā noskaidroja portāls Jauns.lv, Kristīnes Lembergas amatpersonu deklarācija par pērno gadu liecina, ka skaidrā naudā viņai uzkrāti 87 000 eiro, savukārt Aivara Lemberga skaidras naudas uzkrājums 2018. gadā bijis 70 000 eiro. 

Jauns.lv jau ziņoja, ka ASV sankcijām pakļautā Ventspils mēra Aivara Lemberga sieva Kristīne Lemberga sociālajos tīklos paziņojusi, ka bloķēti ir arī viņas bankas konti.

"Par to uzzināju 11.decembrī, kad mans darba devējs informēja, ka nevar man pārskaitīt manu nopelnīto atalgojumu," raksta Lemberga. 

Sazinoties ar banku, kas apkalpo viņas kontus, Lemberga informēta, ka viņas konts ir bloķēts un ne viņai var ieskaitīt naudu, ne arī viņa var norēķināties par bērnudārzu, par pusdienām skolā, tāpat laikā, kad Latvijā izsludināta gripas epidēmija, nevar samaksāt ārstam un iegādāties medikamentus un norēķināties par fizkultūras nodarbībām.

Viņa lūgusi valstu amatpersonām izsniegt viņai juridisko pamatojumu, kas nosaka, ka pret viņu un viņas bērniem ir izvirzītas sankcijas, liedzot tiesības dzīvot, kas turklāt notiek bez tiesas lēmuma ar vienu mērķi - lai vērstos pret Latvijas tagadējās Saeimas mazākumu.

Lembergu pāris žilbina Universitātes svinībās

Aivars Lembergs ar sievu Kristīni ierodas uz Latvijas Universitātes simtgades svētku svinību koncertu 2019. gada 30. septembrī Latvijas Nacionālajā operā ...

gallery icon
4

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās