foto: Mārtiņš Ziders
Lemberga sieva: "Kāpēc ir bloķēti mani konti?"
Kristīne Lemberga nespējot nopirkt pārtiku un izdarīt citus ikdienišķus darbus.
Sabiedrība
2019. gada 12. decembris, 14:33

Lemberga sieva: "Kāpēc ir bloķēti mani konti?"

Jauns.lv

ASV sankcijām pakļautā Ventspils mēra Aivara Lemberga sieva Kristīne Lemberga sociālajos tīklos paziņojusi, ka bloķēti ir arī viņas bankas konti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Vai tāpēc, ka esmu Aivara Lemberga sieva un mans bērns ir Aivara Lemberga bērns, ir tiesiski slēgt visus manus kontus, liedzot saņemt atalgojumu un norēķināties par ikdienas vajadzībām?” portālā “Facebook” vaicā Kristīne Lemberga, kura šobrīd ieņem amatu Ventspils pilsētas domē.

“Nevaru pat iegādāties pārtiku”

Fotogrāfijās pie ieraksta ir redzams arī iesniegums, kuru Kristīne Lemberga uzrakstījusi Valsts prezidentam Egilam Levitam, Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam, Saeimas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam un ASV prezidentam Donaldam Trampam.

Tajā Lemberga savu vīru sauc par “redzamu, ilggadēju Latvijas politiķi, kurš savu aktīvo politisko darbību uzsācis ar balsojumu par Latvijas Republikas neatkarību 1990. gadā” un atklāj, ka gan Aivaram Lembergam, gan viņai pašai ir bloķēti bankas konti. To Kristīne Lemberga uzzinājusi no darba devēja, kurš neesot spējis viņai pārskaitīt mēneša atalgojumu. Sazinoties ar banku, gūts apstiprinājums tam, ka norēķini bezskaidrā naudā šobrīd nevar tikt veikti. Iesnieguma turpinājumā Kristīne Lemberga norāda, ka dēļ sankcijām nespēj nokārtot ikdienišķas lietas, tostarp nopirkt pārtiku un veikt komunālos maksājumus.

Jau vēstīts, ka ASV Ārvalstu kapitāla kontroles birojs (OFAC) 9. decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp Lembergam.

OFAC izdevis Globālo Magņitska vispārējo licenci nr.1, kas paredz 30 dienu periodu, lai pabeigtu darījumus ar četrām sankcionētajām juridiskajām personām – Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju. Attiecībā uz Lembergu šobrīd ir jāpiemēro atturēšanās princips, kura laikā jāsaprot, vai ir tiesisks pamats šos līdzekļus konfiscēt vai piemērot kādas citas sankcijas.

Lembergu pāris žilbina Universitātes svinībās

Aivars Lembergs ar sievu Kristīni ierodas uz Latvijas Universitātes simtgades svētku svinību koncertu 2019. gada 30. septembrī Latvijas Nacionālajā operā ...

gallery icon
4
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās