Mācīties nekad nav par vēlu! 6 iemesli, kādēļ vērts apgūt jaunas zināšanas
Sabiedrība
2019. gada 2. decembris, 13:59

Mācīties nekad nav par vēlu! 6 iemesli, kādēļ vērts apgūt jaunas zināšanas

Karlīna Timofejeva

Šķiet normāli, ka bērni un jaunieši apgūst jaunas prasmes. Tomēr skola nav vienīgā iespēja mācīties - to var un vajag darīt arī pēc tam, kad skola jau pabeigta. Mūsdienās ir tik daudz iespēju apgūt jaunas zināšanas - neatkarīgi no vecuma un interesēm. Turpinājumā 6 iemesli, kādēļ vienmēr ir vērts apgūt jaunas zināšanas.

Jaunas zināšanas palīdz dzīvot tā, kā vēlaties

Zināšanas un prasmes ir kaut kas tāds, ko Jums nevar atņemt. To izmantošana var Jums palīdzēt dzīvot tādu dzīvi, kādu vēlaties. Piemēram, ja Jums patīk ceļot, tad svešvalodas apguve ļaus Jums justies drošāk un brīvāk. Iespējams, Jums pat būs iedvesma aizbraukt uz kādu eksotiskāku valsti un iepazīties ar tās kultūru.

Vēl vairāk - jaunas zināšanas padara Jūs priecīgāku.

Zināšanas sniedz lielāku drošību

Dzīve ir ļoti mainīga - šodien Jums var būt stabils darbs un veiksmīga karjera, bet jau rīt Jums var nākties domāt par jaunu nodarbošanos. Jo vairāk Jūs zināt, jo drošāk varat justies par sevi un savu nākotni. Turklāt Jūs nekad nevarat zināt, kad un kādā veidā jaunās zināšanas Jums noderēs. Pat šķietami nenozīmīgas prasmes var palīdzēt biznesa idejas attīstīšanā un citu jaunu virsotņu sasniegšanā.

Zināšanas palīdz uzlabot finansiālo situāciju

Jaunas zināšanas palīdz konkurēt darba tirgū - līdz ar to arī paveras iespējas uzlabot savu finansiālo situāciju.

Protams, jaunu zināšanu apguve visbiežāk prasa arī zināmus finansiālos ieguldījumus, taču ieguldījums savā attīstībā vienmēr atmaksājas. Ja ne uzreiz naudas izteiksmē, tad kaut kā citādāk, piemēram, pieaug pašapziņa, rodas lielāka motivācija un apņēmība sasniegt arī citus savus mērķus.

Ja jūti, ka pienācis laiks apgūt jaunas zināšanas, taču trūkst līdzekļu, ko tajā ieguldīt, risinājums var būt aizdevums. Jāatceras gan, ka ikviens kredīts ir atbildība, tādēļ iepriekš jāizvērtē tā nepieciešamība un savas iespējas veikt savlaicīgu aizdevuma atmaksu.

Zināšanas ļauj gūt jaunu pieredzi

Zināšanu apguve sniedz jaunu pieredzi, maina domāšanu, paplašina redzesloku, attīsta radošumu. Tas viss noder ne tikai profesionālajā, bet arī personīgajā dzīvē. Nereti dzirdams, ka jaunu zināšanu un prasmju apguve palīdzējusi atrast dažādus risinājumus, paskatīties uz dzīvi un tās norisēm atšķirīgā veidā. Tas viss savukārt ir palīdzējis uzlabot dzīves kvalitāti visās jomās.

Jaunas zināšanas un prasmes ietekmē Jūsu rīcību ikdienā, tādēļ dzīve kļūs vienkāršāka, patīkamāka, tajā būs mazāk stresa. Protams, attīstās arī Jūsu personība, Jūs esat interesantāks sarunu biedrs.

Tāpat mācīšanās ļauj iepazīties ar domubiedriem un dibināt vērtīgus kontaktus.

Mācīšanās uzlabo  smadzeņu darbību

Jaunu prasmju apgūšana laika gaitā Jums palīdz ātrāk apgūt vēl vairāk jaunu lietu. Stimulējot smadzenēs esošos neironus, veidojas vairāk neironu ceļu. Elektriskie impulsi pa tiem pārvietojas ātrāk, cenšoties apstrādāt jauno informāciju. Jo vairāk neironu ceļu, jo ātrāk tiek apstrādāta informācija.

Mācīšanās palīdz izvairīties no vecuma demences

Cilvēkiem, kuri regulāri apgūst jaunas prasmes, ir mazāka iespēja saslimt ar vecuma demenci. Uzkrājot zināšanas, veidojas arvien jauni neironu ceļi, tā nodrošinot aktīvu smadzeņu darbību.

Jaunu zināšanu apguve sniedz daudz priekšrocību. Apvienot mācības ar darbu, ģimenes dzīvi un citiem pienākumiem ir diezgan sarežģīti, tādēļ, lai doma par ieguvumiem Jums kalpo kā laba motivācija atvērt mācību grāmatu vai apmeklēt Jums interesējošus kursus.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Cream credit.