foto: LETA
Intrigas Rīgas domē strauji virzās uz ārkārtas vēlēšanām. Burovs: "Labāk tā nekā mocīties"
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs.
Politika
2019. gada 28. novembris, 19:08

Intrigas Rīgas domē strauji virzās uz ārkārtas vēlēšanām. Burovs: "Labāk tā nekā mocīties"

Jauns.lv / LETA

Ja piektdien paredzētajā Rīgas domes sēdē atkārtoti nebūs kvoruma, tad šim sasaukumam tā būs pēdējā domes sēde, ceturtdien žurnālistiem pēc atceltās domes sēdes pauda galvaspilsētas mērs Oļegs Burovs (GKR).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš norādīja, ka partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) frakcija nebaidās no ārkārtas vēlēšanām un ir tām gatava. Mērs piebilda, ka "labāk tā nekā mocīties", jo priekšstats, ka frakcijas mērķis ir dabūt domes priekšsēdētāja amatu un "sagaidīt savu portretu portretu zālē" esot maldīgs. Mērs uzsvēra, ka ir gatavs strādāt rīdzinieku labā, "bet ne tādā veidā un ne ar tādiem partneriem".

Kā ziņots, deputātu bloka "Rīgai!" pārstāvjiem, domniecei Baibai Brokai un "Saskaņas" frakcijai neierodoties Rātsnamā, atcelta ceturtdienas vakarā paredzētā Rīgas domes sēde, kurā bija plānots uzticības balsojums Rīgas domes priekšsēdētājam.

Sēžu zālē atradās Neatkarīgo deputātu frakcijas domnieki, kā arī opozīcijas deputāti, taču tā kā viņi nereģistrējās dalībai sēdē, kvorums netika nodrošināts. Kopumā dalībai sēdē reģistrējās tikai 10 domnieki.

Saskaņā ar likumu, nākamā sēde jāsasauc 24 stundu laikā. Tā notiks rīt plkst.13. Šī ir pirmā Rīgas domes sēde, kura nav notikusi kvoruma trūkuma dēļ. Ja arī rītdienas ārkārtas sēde nenotiks kvoruma trūkuma dēļ, pašvaldībai par to būs jāinformē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, kurš tad būs tiesīgs izlemt - sasaukt vēl vienu sēdi vai arī uzreiz sākt atlaišanas procedūru.

Šovakar domniekiem darba kārtībā bija iekļauts jautājums arī par jauna vicemēra izraudzīšanos, par jauna pārstāvja ievēlēšanu Rīgas brīvostas valdē, kā arī jautājums par atkritumu apsaimniekošanu regulējošajiem saistošajiem noteikumiem.

Rīgas domes opozīcija ierosinājusi sasaukt ārkārtas sēdi par Vladovas un Rīgas brīvostas valdes pārstāvju atcelšanu

Rīgas domes opozīcijas partijas iesniegušas pieprasījumu sasaukt divas ārkārtas sēdes, kurās tiktu lemts par Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieces Annas Vladovas (S) atstādināšanu, kā arī par Rīgas Brīvostas pārvaldes valdē strādājošo domnieku atsaukšanu no amatiem.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) frakcijas vadītājs Dainis Locis norādīja, ka no Rīgas Brīvostas pārvaldes valdes amata opozicionāri piedāvā atsaukt visus pašreizējos domes pārstāvjus - "Saskaņas" deputātus Mihailu Kameņecki, Sandri Bergmani un mēru Oļegu Burovu (GKR).

Otru sēdi piedāvāts sasaukt par Vladovas atstādināšanu no vicemēra amata. Vienlaikus Locis sacīja, ka līdzīgi kā ceturtdien, opozīcija vērtēs vai šajās sēdēs piedalīties, raugoties pēc tā, vai tiks nodrošināts kvorums. Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām", ārkārtas sēde sasaucama trīs dienu laikā no iesnieguma saņemšanas brīža. 

Deputātu bloks "Rīgai!": Ir nekorekti mēģināt mums uzvelt "smagākās" kapitālsabiedrības

Veidojot koalīcijas līgumu, dienas laikā parādījās nesaprotami nosacījumi, kas paredzēja deputātu blokam "Rīgai!" uzticēt "smagākās" domes kapitālsabiedrības - SIA "Rīgas satiksme" un AS "Rīgas Centrāltirgus", komentējot lēmumu neierasties uz domes sēdi, atzina bloka "Rīgai!" vadītājs Oskars Putniņš.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Viņš sacīja, ka koalīcijas izveide nav viegls jautājums un, nolemjot tajā strādāt, jābūt pilnīgi skaidram, ko atvēlētajā sasaukuma laikā būs iespējams izdarīt. Tāpat jābūt arī stabilai komandai, ar ko kopā strādāt.

"Mums šaubas ir par to otru, jo sākotnēji bijām vienojušies par vienu jomu sadali, bet pēkšņi parādījās punkts, ka mums grib uzticēt arī Centrāltirgu. Ņemot vērā to, kas šajās abās kapitālsabiedrībās notiek, tas ir mazliet nekorekti, ka visu mēģina uzvelt mums," sacīja Putniņš.

Viņš norādīja, ka ar "Saskaņas" frakciju neierašanās uz sēdi nebija saskaņota. Tāpat Putniņš sacīja, ka bloks vēl tikai lems, vai rītdien ierasties uz otru ārkārtas sēdi.