foto: Publicitātes foto
Telpu orientēšanās sacensības Rīgas Kongresu namā
Pasākuma afiša.
Runā Rīga
2019. gada 22. novembris, 10:35

Telpu orientēšanās sacensības Rīgas Kongresu namā

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Svētdien, 2019. gada 24. novembrī Rīgas Kongresu namā* notiks “Latvijas Telpu orientēšanās kauss” sacensību 3. posms. Ikviens, kurš vēlas iepazīt Rīgas Kongresa namu no skatu punkta, kāds ierasti nav pieejams ēkas apmeklētājiem, ir aicināts izbaudīt šo salīdzinoši tik īsā laikā plašu atsaucību ieguvušo sporta veidu, portālu Jauns.lv informēja SIA "Rīgas nami".

Jau desmito gadu telpu orientēšanās sacensības norit sabiedrībā labi zināmās ēkās. Pirmo reizi viena no distancēm ir izveidota arī Rīgas Kongresu namā.

Ātrākie orientieristi visos sacensību posmos tiek noskaidroti sešās meistarības grupās. Līdz ar to izbaudīt telpu orientēšanos Rīgas Kongresu namā ir aicināti gan gados jaunākie sportisti, gan jau pieredzējuši sporta profesionāļi. Pēc katra posma tiks apbalvoti pirmo vietu ieguvēji katrā meistarības grupā, bet kopvērtējuma labākie saņems galvenās balvas.

Lai sacensību dalībnieks tiktu ieskaitīts kopvērtējumā, jāpiedalās vismaz četros kausa posmos. Līdz ar to, piedaloties Rīgas Kongresu namā organizētajā telpu orientēšanās kausa posmā un visos pārējos šī gada kausa posmos, dalībnieks var pretendēt uz kausa čempiona titulu.

Pasākuma programma Rīgas Kongresu namā:
•    plkst. 15.00 – reģistrācija;
•    plkst. 15.30 – apmācības
•    no plkst. 16.00 līdz 18.30 starts dalībniekiem;
•    plkst. 19:00 finišs tiek slēgts.

Dalības maksa Rīgas Kongresu namā:
•    pieaugušajiem – 10 eiro;
•    jauniešiem – 5 eiro;

Dalības maksa ar iepriekšēju pieteikšanos nākamajiem “Latvijas Telpu orientēšanas kauss” sacensību posmiem pieaugušajiem – 7 eiro, jauniešiem – 3,5 eiro.

Tuvākie “Latvijas Telpu orientēšanās kauss” sacensību posmi ir plānoti:
•    24. novembrī – Rīgas Kongresu nams;
•    30. novembrī – Kultūras pils „Ziemeļblāzma”;
•    1. decembrī – Latvijas Universitātes Zinātņu māja;
•    14. decembrī – Ieslodzījuma vietu pārvaldes Brasas cietums.

Telpu orientēšanās ir viens no orientēšanās sporta paveidiem, kur distances tiek iekārtotas iekštelpās. Pirms sacensībām katram dalībniekam tiek piešķirta karte ar ēkā izvietotiem punktiem, kuros elektroniski pēc iespējas ātrāk pareizā secībā jāreģistrējas. Salīdzinoši īsā laikā šis sporta veids ir ieguvis plašu atsaucību un interesentu loku.

Šī gada “Latvijas Telpu orientēšanās kauss” 1. posma video Latvijas Universitātē.

Vairāk par telpu orientēšanās sacensībām var interesēties tīmekļa vietnē

foto: Publicitātes foto
Pasākuma afiša.