foto: Aculiecinieka foto
Nokrītot no Finanšu ministrijas ēkas jumta, miris strādnieks
Šobrīd būvfirma sadarbojas ar atbildīgajām instancēm, lai noskaidrotu notikušā iemeslus.
Sabiedrība
2019. gada 8. novembris, 14:12

Nokrītot no Finanšu ministrijas ēkas jumta, miris strādnieks

Jauns.lv

Šodien no Finanšu ministrijas ēkas jumta, uz kura notiek remontdarbi, nokritis kāds strādnieks, portālam Jauns.lv apstiprināja VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

VNĪ informēja, ka darbos uz ministrijas jumta ir iesaistīta kompānija “Delta Construction”. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā aģentūrai LETA norādīja, ka cietušā gūtās traumas nebija savienojamas ar dzīvību un viņš mira notikuma vieta.

Valsts darba inspekcijā (VDI) apliecināja, ka inspekcija no Valsts policijas saņēma ziņojumu un VDI inspektors dodas turp noskaidrot notikušā apstākļus.

Par situāciju uz jumta regulāri ziņots VDI

“Delta Construction” pārstāvis Uģis Ligers telefonsarunā ar Jauns.lv informēja, ka negadījumā bojā gājis darbiem nolīgtā uzņēmuma “RK Līvi” darbinieks.

Pašreiz sīkāka informācija par notikušo neesot pieejama, taču “Delta Construction” pārstāvis minēja, ka objektā, atbilstoši prasībām, esot koordinators, kurš sekojot procesiem, to drošībai un nepieciešamības gadījumā ierosinot uzlabojumus. Šobrīd firma sadarbojas ar atbildīgajām instancēm, lai noskaidrotu notikušā iemeslus.

Par sociālajos tīklos norādīto, ka saistībā ar būvdarbiem uz Finanšu ministrijas jumta jau vairākkārt telefoniski ziņots VDI, “Delta Constructions” neesot zināms.

Par to portālā “Twitter” rakstīja “Latvijas Radio 1” raidījuma “Krustpunktā” producente Evija Unāma:

Portālam Jauns.lv Unāma atklāja, ka darbinieki uz jumta bieži manīti bez ķiverēm un drošības jostām. Neesot arī manīts, ka kāds ierastos kontrolēt vai inspicēt notiekošo, un situācija neesot uzlabojusies.

Tikmēr Finanšu ministrs Jānis Reirs visas Finanšu ministrijas vārdā: "Izsaku visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā tuviniekiem. Darba drošība ir svarīgākais darbu veikšanas procesā. Tāpēc nekavējoties atbildīgajiem dienestiem ir jāizmeklē šis negadījums un ar vislielāko bardzību jāvēršas pret normu neievērošanu."

Ministrs arī uzdeva izvērtēt VNĪ atbildību notikušajā, tai skaitā veikto iepirkumu procedūru par FM jumta remontdarbiem, lai pārliecinātos, vai iepirkumā tika iekļauta darba drošības prasību nodrošināšana. Tāpat sadarbībā ar Valsts Darba inspekciju (VDI) tiks pārbaudīta un izvērtēta citu VNĪ veikto iepirkumu atbilstība darba drošības ievērošanai būvdarbu laikā, kā arī drošība citos VNĪ objektos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās