Rīgas domes grantu programmā „Atspēriens” uzvarējušās trīs viedpilsētu idejas kopumā saņems 75 000 eiro lielu grantu
Runā Rīga
2019. gada 6. novembris, 12:56

Rīgas domes grantu programmā „Atspēriens” uzvarējušās trīs viedpilsētu idejas kopumā saņems 75 000 eiro lielu grantu

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Grantu programma „Atspēriens” ir noskaidrojusi trīs uzvarētājus un aicina uz rezultātu paziņošanas pasākumu, kas notiks 7. novembrī plkst. 16.00, Rīgas domes (Rātslaukums 1) 5. stāva foajē. Pasākumā piedalīsies Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs. Pasākumu apmeklēt ir aicināts ikviens interesents un līdzjutējs, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldībā.

Grantu programmas „Atspēriens” komisija, ņemot vērā žūrijas vērtējumu, ir pieņēmusi lēmumu par trīs uzvarētājiem. Katrai no trīs idejām Rīgas pašvaldība piešķirs 25 000 eiro lielu grantu. Kopējais grantu apjoms konkursā „Atspēriens” ir 75 000 eiro. Konkurss šogad bija paredzēts uzņēmumiem, kuriem ir labas iestrādnes un pārliecinoša vīzija, un kuri spēj piedāvāt tehnoloģiski realizējamas, viedas un pilsētvidē integrējamas idejas.

Finālistu idejas publiskā pasākumā, kas notika Latvijas Universitātes Zinātņu mājā, iepriekš vērtēja: Aigars Rostovskis – augstskolas „Turība” īpašnieks, Renārs Zeltiņš – šovmenis un TV raidījumu vadītājs, Kitija Tigule – SIA „Amadeus Latvija” valdes locekle un pārdošanas direktore Skandināvijā un Centrāleiropā, kā arī Edgars Grandāns – SIA „Latvijas Mobilais Telefons” korporatīvo klientu dienesta vadītājs.

Grantu programmas „Atspēriens” 2019. gada finālisti šogad ir SIA „ARConstruction”, SIA „DzĪB Pārvaldnieks”, SIA „Evlab”, SIA „Foren Technology”, SIA „Kong Mobility”, SIA „Luksts”, SIA „Mobio”, SIA „ParVaiPret.lv”, SIA „Servix grupa” un SIA „Sizzapp”.

Ņemot vērā viedpilsētu risinājumu aktualitāti mūsdienu pilsētās, kā arī pašvaldības ciešo sadarbību ar uzņēmējiem, arī 2020. gadā grantu programma „Atspēriens” atbalstīs idejas viedpilsētu risinājumu jomā.

Grantu programmu „Atspēriens” administrē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments.

Rīgas dome grantu programmu „Atspēriens” īsteno kopš 2009. gada. Tās mērķis ir veicināt mazo un vidējo uzņēmumu attīstību Rīgā, kā arī sekmēt jaunas uzņēmējdarbības un uzņēmēju produktu popularitāti. Kopš 2009. gada „Atspērienam” pieteikušies vairāk kā 1700 dalībnieki, no kuriem 160 saņēmuši atbalstu.

Konkursa „Atspēriens” aktualitātēm sekot līdzi var interneta vietnē: www.atsperiens.lv, sociālajās vietnēs Twitter (@Atsperiens) un Facebook (Grantu programma „Atspēriens”).