foto: LETA
Sašūpojies Ikšķiles mēra vietnieka Batņas krēsls
Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa.
Novadu ziņas
2019. gada 29. augusts, 19:51

Sašūpojies Ikšķiles mēra vietnieka Batņas krēsls

Jauns.lv / LETA

30.augustā plkst.12 Ikšķiles dome ārkārtas sēdē lems par Česlava Batņas (LZS) atbrīvošanu no Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieka amata, liecina ārkārtas sēdes darba kārtība.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā ziņots, 13.augustā Ādažu novada domes ārkārtas sēdē deputāti Batņu apstiprināja par Ādažu vidusskolas direktoru, jo konkursā viņa kandidatūra tika atzīta par labāko.

Sasaukt ārkārtas domes sēdi rosinājuši pašvaldības deputāti Kaspars Grīnbergs (VL-TB/LNNK), Jānis Kravalis (VL-TB/LNNK), Edgars Logins ("Apvienība iedzīvotāji"), Kaspars Upaciers ("Apvienība iedzīvotāji") un Juris Saratovs (JV), jo uzskata, ka pastāv riski, ka Batņa nespēs vienlīdz kvalitatīvi pildīt abus amatus.

Deputāti pamatojuma vēstulē norāda, ka saskaņā ar Ikšķiles novada pašvaldības nolikumu domes priekšsēdētājam ir viens vietnieks, kurš ne tikai pilda domes priekšsēdētāja pienākumus viņa prombūtnes laikā, bet arī plāno un koordinē novada pašvaldības sociālās, izglītības, kultūras un sporta jomas attīstību, pārrauga ar sociālo, izglītības, kultūras un sporta jomu saistīto pašvaldības struktūrvienību un iestāžu darbību, iesniedz priekšlikumus domes priekšsēdētājam par jautājumu izskatīšanu domē, pastāvīgajās komitejās vai komisijās, domes vārdā izdod pilnvaras, rīkojumus, paraksta līgumus, naudas maksājumu un citus juridiskos, tostarp kredītiestāžu, dokumentus un bez īpaša pilnvarojuma pārstāv domi tiesā.

Savukārt Ādažu novada pašvaldības konkursa nolikumā teikts, ka Ādažu novada pašvaldībā izglītība ir nemainīgi vissvarīgākā prioritāte jau vairākus gadu desmitus. 

"Mēs attīstām izglītības iestāžu infrastruktūru, pakalpojumus un to pieejamību, atbalstām inovatīvus risinājumus un pieejas izglītības kvalitātes paaugstināšanai. Tieši tādēļ Ādažu novada pašvaldība meklē vidusskolas direktoru-skolas vadītāju, kurš būtu gatavs kļūt par skolas lielāko patriotu, padomdevēju un darītāju izcilas izaugsmes virzienā vienai no Latvijā vismodernāk aprīkotākajām skolām - Ādažu vidusskolai," teikts nolikumā. 

Direktora amata pienākumi būs saistīti ar pārmaiņu vadību, izmaiņām skolas darba organizācijā un izaugsmes veicināšanu ne tikai viena no lielākajām skolām Latvijā, bet visā Ādažu novadā.

Ādažu novada dome un Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš (LZP) neiebilst Batņam skolas direktora amatu apvienot ar Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieka un jauktā kora "Ikšķile" diriģenta amatu, un kā apliecina Batņa - amatu savienošana neradīs interešu konfliktu, netraucēs vidusskolas direktora darbu un nebūs pretrunā ar valsts amatpersonas ētikas normām, ārkārtas sēdes sasaukšanas pamatojumā norādījuši deputāti.

Aģentūrai LETA Batņa atzina, ka pēc divu gadu darba pašvaldībā viņš jutis, ka sāk zust profesionālās kompetences izglītības jomā.

"Es vienmēr esmu teicis, ka kādā brīdī atgriezīšos skolā, jo tur man patīk labāk nekā pašvaldībā. Mani rosināja piedalīties konkursā uz Ādažu vidusskolas direktora amatu un izrādījās, ka no 26 pretendentiem mana kandidatūra ir vislabākā. Protams, tas man būs liels izaicinājums, jo ja ne šogad, tad nākamgad Ādažu vidusskola kļūs par lielāko skolu valstī," sacīja Batņa.

Viņš pašlaik nav pārtraucis darba attiecības ar Ikšķiles novada domi un plāno skolas direktora amatu apvienot ar vēlēto domes priekšsēdētāja vietnieka amatu.

"Pašlaik ir doma, ka Ikšķiles novada domē es varētu turpināt darbu kā atbrīvotais vietnieks, nedēļā strādājot piecas līdz desmit stundas," sacīja Batņa.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās