foto: LETA
Dokumentālā kino pirmdienas – kinoteātra “Splendid Palace” sezonas jaunums
Kinoteātra "Splendid Palace" ieeja.
Runā Rīga
2019. gada 28. augusts, 20:48

Dokumentālā kino pirmdienas – kinoteātra “Splendid Palace” sezonas jaunums

Jauns.lv

Kinoteātris “Splendid Palace”* jaunajā sezonā katru nedēļu  skatītājiem piedāvās iespēju apmeklēt “Dokumentālā kino pirmdiena” seansus.

Latvijā dokumentālais kino vēsturiski ir bijis ļoti nozīmīga kino nozare, ar saviem klasiķiem, izciliem mūsdienu kino paraugiem un jaunajiem talantiem. Kinoteātra “Splendid Palace” publika vienmēr ir aktīvi apmeklējusi dokumentālā kino seansus. Tāpēc kinoteātrim bija būtiski izveidot šādu dokumentālā kino projektu, lai kinoteātra skatītāji katru pirmdienu varētu  skatīties  Latvijas un citu valstu labākās dokumentālās filmas uz lielā ekrāna, apmainīties viedokļiem un diskutēt ar filmu veidotājiem.

Visas sezonas garumā pirmdienu  vakaros skatītāji varēs noskatīties dažādu paaudžu kinorežisoru skatījumu un stāstu ekranizējumus uz notikumiem mums apkārt. Savukārt pēc seansiem vienmēr sekos “Jautājumu un atbilžu” (“Q&A”) sesija ar dokumentālā kino jomas lietpratējiem, aktieriem, režisoriem un sabiedrībā zināmām personībām. Pasākumus vadīs kinoteātra “Splendid Palace” mākslinieciskā vadītāja, kinokritiķe Daira Āboliņa.

Pirmie “Dokumentālā kino pirmdiena” seansi notiks 2019. gada 2. septembrī un 9. septembrī.

2. septembrī – filma “Atbrīvošanas diena”. 2018. gada “Lielais Kristaps” laureāte, labākā dokumentālā filma. Tā stāsta par bijušās Dienvidslāvijas kulta grupu “Laibach”, kas kļuva par pirmo ārzemju rokgrupu, kas koncertējusi izolētajā Ziemeļkorejā. Pēc seansa režisors Uģis Olte un producents Uldis Cekulis piedalīsies “Jautājumu un atbilžu” sesijā.

9. septembrī – filma “Spiegs, kurš mans tēvs”. Tulkotājas un atdzejotājas Ievas Lešinskas-Geiberes personisks stāsts par to, ko nozīmē piedzimt spiega ģimenē un atrasties aukstā kara aizskatuvē.  Pēc filmas “Jautājumu un atbilžu” pusstunda kopā ar filmas režisoru Gintu Grūbi un galveno varoni Ievu Lešinsku-Geiberi.

Visu seansu sākums pirmdienās plkst. 20.00.

Biļešu cena – 7,00 EUR.

Biļešu cena studentiem, uzrādot ISIC karti, studenta apliecību – 5,50 EUR.

Biļešu cena skolēniem, pensionāriem, 3.grupas invalīdiem, uzrādot apliecību – 4,50 EUR.

Biļetes aicinām iegādāties iepriekšpārdošanā kinoteātra “Splendid Palace” biļešu kasē vai kinoteātra mājaslapā www.splendidpalace.lv.