foto: LETA
Rīgas svētku otrajā dienā gaidāms daudzveidīgs pasākumu klāsts un uguņošana
Sabiedrība
2019. gada 17. augusts, 08:05

Rīgas svētku otrajā dienā gaidāms daudzveidīgs pasākumu klāsts un uguņošana

Jauns.lv / LETA

Šodien, Rīgas svētku otrajā dienā, interesentiem tiks piedāvāts apmeklēt daudzveidīgu kultūras un sporta pasākumu klāstu, lielkoncertu "Lielpilsētas studentu leģendas", kā arī svētku uguņošanu, informēja Rīgas domē.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tradicionāli viena no Rīgas svētku aktivitāšu norišu vietām ir Vērmanes dārzs, kurā šogad notiks pasākums "Pasaku dārzs". Vērmanes dārza viducī uzstāsies teātra trupas, būs leļļu teātra izrādes, un dažādi triku meistari, bet pasakas par Rīgu un brīnumainiem senlaiku notikumiem stāstīs aktieris Jānis Skanis.

Parka teritorijā savas prasmes rādīs arī ielu cirka mākslinieki "Mr.Banana" no Vācijas, "Horn Man" no Beļģijas un klaunu grupa "Squadra Sua" no Čehijas. Savukārt parka zālienos būs daudzveidīgas radošās darbnīcas un izklaides, bet vakarā gaidāms džeza mūzikas koncerts.

Svētku kulminācijas norises vietā - 11.novembra krastmalā - gaidāms pasākums "Pilsētas leģendas. Leģendu tikšanās". Tajā muzicēs dīdžejs Ex da Bass, grupas "The Rolltones", "Trio 3 live project", "Laime pilnīga", "Indygo", "Laika suns", Līga Rīdere ar pavadošo grupu un Kriss Noa (Chris Noah).

Pie Mežaparka topošās estrādes aizvadīts pirmais Lielais pikniks

gallery icon
48

Vakarā krastmalā klausītāji aicināti uz lielkoncertu "Lielpilsētas studentu leģendas", kura muzikālā programma veidota no skaņdarbiem, kas bijuši un aizvien ir populāri studentu vidū. Koncertā uzstāsies solisti Ieva Akuratere, Ginta Krievkalna, Antra Stafecka, Raimonds Bartaševičs, Ralfs Eilands, Daumants Kalniņš, Viktors Lapčenoks, Zigfrīds Muktupāvels, Ģirts Rozentāls (Ozols), Mārtiņš Ruskis un Kaspars Upaciers (Ufo), Rīgas kamerkoris "Ave Sol", instrumentālā grupa Kristapa Krievkalna vadībā, svētku orķestris un deju grupa Ingas Kurcišas vadībā.

Pēc lielkoncerta, plkst.23, gaidāms svētku uguņošanas priekšnesums.

Zelta pāru sumināšana kultūras pilī „Ziemeļblāzma"

gallery icon
51

Kā dāvana svētkos ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim ir jaunas kultūras un mākslas telpas "Hanzas perons" atvēršana Rīgā, norāda domē. Ikviens interesents var doties apskatīt jaunatklāto telpu un vakarā noklausīties koncertu "No Vāgnera līdz Paulam. Rīgas leģendas mūzikā" ar Orķestra "Rīga" un solistu Beātes Zviedres, Ievas Paršas, Daumanta Kalniņa un Emīla Kivlenieka piedalīšanos.

Tie apmeklētāji, kurus aizrauj cirks, ir gaidīti Vērmanes dārzā, kā arī VEF Kultūras pilī. Savukārt tie, kuri labprāt paši līdzdarbojas, aicināti uz Doma baznīcu, kur meistaru vadībā varēs gleznot, veidot vitrāžas, māla ciļņus, izmēģināt dažādus mūzikas instrumentus, radīt tērpus un rotas. 

Strūklaku šovs Kronvalda parkā

gallery icon
33

Rīgas svētkos ģimenēm ar bērniem interesanta programma sagatavota arī Uzvaras parkā pasākumā "Latvijas zirgi senāk un tagad". Bērni gaidīti arī uz izglītojoši izklaidējošu pasākumu Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā, kā arī izrādēs, kas notiks kultūrtelpās "Strops" gan Pļavniekos, gan Ziepniekkalnā.

Izzināt Rīgas leģendas būs iespēja arī apmeklējot pasākumu "Rīgas vēsturiskie līkloči Klostera ielas garumā", kur svētku viesiem būs iespēja iepazīties ar savdabīgu Viduslaiku tirdziņu, apskatīt baznīcas torni, nokāpt baznīcas pagrabos, tikties ar pasaku varoņiem, klauniem, iesaistīties atrakcijās ar pārģērbšanos, fotografēties un piedalīties dažādos konkursos.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

JJVLMA 100.jubilejas sezonas ieskaņas koncerts "Pāri" Doma laukumā

gallery icon
19

Kopumā dažādi svētku pasākumi gaidāmi arī Rīgas svētku restorānā Spīķeros, Latgales tirgū Neatkarības laukumā, meistaru gadatirgū "Gabaliņš Latvijas. Latvijas leģendas" un Maizes ielā Esplanādē, amatnieku tirgū 11.novembra krastmalā un Grāmatu ielā Vērmanes dārzā.

Rīgas svētkos notiks vairākas sporta aktivitātes, kurās būs iespēja gan piedalīties, gan būt aktīviem līdzjutējiem. Šogad 10.jubileju svinēs diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", bet pirmo reizi notiks "Pludmales spēles", kur savu sportisko meistarību varēs pārbaudīt dažādos sporta veidos.

Festivāla "SUPiāde" atklāšana Rīgas svētkos

gallery icon
92

Kā katru gadu, Rīgas svētku laikā notiks arī Ostas svētki, kuru pasākumi risināsies Kronvalda parkā kanāla malā un pie Rīgas brīvostas pārvaldes ēkas. Līdz ar tradicionālajiem Ostas svētku pasākumiem, šogad apmeklētāji aicināti uz SUP festivālu "Supiāde 2019", kur līdz ar dažādām sacensībām un paraugdemonstrējumiem varēs vērot ūdens gaismu šovu "Ūdens stāsts mēness gaismā", kā arī dzirdēt grupas "Bur mani" uzstāšanos.

Šogad Rīgas svētki veltīti Rīgas leģendām. Sabiedriskais transports šodien un rīt būs bez maksas.