foto: LETA
Konkursā meklē piekto "Rīgas satiksmes" padomes locekli
SIA "Rīgas satiksme" biroja ēka.
2019. gada 6. augusts, 10:19

Konkursā meklē piekto "Rīgas satiksmes" padomes locekli

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvalde izsludinājusi amata konkursu uz piekto SIA "Rīgas satiksme" padomes locekļa vietu, liecina publicētā informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Prasības pretendentiem ir augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, ne mazāk kā piecu gadu juridiskā darba pieredze ar specializāciju privāttiesībās, it īpaši komerctiesībās, publiskajās tiesībās un publisko kapitālsabiedrību pārvaldībā.

Tāpat jābūt ne mazāk kā trīs gadu pieredzei vadošā amatā, izpratnei par finanšu un risku vadību un iekšējo auditu, kā arī izpratne par Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" darbības jomu.

Kandidātiem jābūt arī izpratnei par korporatīvās pārvaldības principiem, tai skaitā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) korporatīvās pārvaldības principiem un vadlīnijām, ir vēlama pieredze satiksmes un transporta jomā, kā arī jāatbilst citām izvirzītajām prasībām.

Padomes pienākumi ir apstiprināt vidēja termiņa darbības stratēģiju un kārtējā gada budžetu, ievēlēt valdes priekšsēdētāju un valdes locekļus, kā arī pastāvīgi uzraudzīt, lai kapitālsabiedrības lietas tiktu kārtotas saskaņā ar normatīvo aktu, kapitālsabiedrības statūtu, kapitālsabiedrības dalībnieku sapulces lēmumu prasībām.

Tāpat padomei tiks uzticēts pārstāvēt kapitālsabiedrību tiesā visās kapitālsabiedrības celtajās prasībās pret valdes locekļiem un valdes locekļu celtajās prasībās pret kapitālsabiedrību, izskatīt kapitālsabiedrības gada pārskatu, valdes ziņojumu un valdes priekšlikumus par peļņas izlietošanu, apstiprināt darījuma slēgšanu starp kapitālsabiedrību un valdes locekli vai revidentu, kā arī veikt citus pienākumus.

Atalgojums tiek solīts 1656 eiro apmērā pirms nodokļu nomaksas.

Savus pieteikumus kandidāti departamenta Komercdarbības pārvaldei var iesniegt līdz 20.augustam. Pieteikumam jāpievieno motivācijas vēstule, CV, redzējums par "Rīgas satiksme" attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai, kā arī izglītību apliecinošu dokumentu kopijas.

Kā ziņots, 9.jūlijā "Rīgas satiksmes" kapitāldaļu turētājs un vicemērs Vadims Baraņņiks izraudzījās uzņēmuma padomi četru cilvēku sastāvā.

Padomē tika iecelts "SEB bankas" bijušais valdes priekšsēdētājs Ainārs Ozols, autonomas kompānijas "ALD Automotive" valdes loceklis Andrejs Pančenko, kā arī VSIA "Latvijas autoceļu uzturētājs" padomes loceklis Normunds Narvaišs.

Darbam padomē vieta rezervēta arī pašreizējam "Rīgas satiksmes" pagaidu valdes loceklim Jurim Švanderam. Pēc Baraņņika teiktā, šo amatu viņš varēs ieņemt tikai tad, kad atkāpsies no valdes locekļa amata.

Kopumā Baraņņikam bija jāizraugās pieci padomes locekļi, taču, viņaprāt, piektajam jābūt cilvēkam ar augstāko juridisko izglītību. Šis cilvēks tiks meklēts vēl vienā konkursa kārtā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās