1dienas
19stundas
36minūtes
17sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ugunsgrēks Siguldas bobsleja trases ēkā lokalizēts; visticamāk, jumta korē ieripināts izsmēķis
foto: ekrānuzņēmums no video
112

Ugunsgrēks Siguldas bobsleja trases ēkā lokalizēts; visticamāk, jumta korē ieripināts izsmēķis

Jauns.lv

Kamaniņu un bobsleja trasē Siguldā šodien izcēlies ugunsgrēks, liecina sociālajos tīklos publicētais videoklips. Notikušā dēļ no trases evakuēti 15 cilvēki, apstiprinājis Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Ugunsgrēks Siguldas bobsleja trases ēkā lokalizēts...

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece Latvijas Radio apstiprinājusi, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts piektdien, 2.augustā, plkst. 10:15.

VUGD informē, ka plkst. 11.37 ugunsgrēks tika lokalizēts un tajā sešu kvadrātmetru platībā dega septiņstāvu ēkas jumta pārsegums.

Glābēji konstatējuši, ka izcēlies ugunsgrēks septiņu stāvu ēkā. No ēkas jumta nākuši dūmi un degušas jumta konstrukcijas. No ēkas paša spēkiem evakuējušies 13 cilvēki, bet ugunsdzēsēji evakuējuši vēl divus. Notikuma vietā strādā 13 glābēji.

Bobsleja un kamaniņu trases "Sigulda" vadītājs Dainis Dukurs Latvijas Radio sacījis, ka nelaime ir pamanīta savlaicīgi, tāpēc liesmas lielu postu nav nodarījušas.

"Parādījās dūmi, kurus mēs laicīgi ievērojām. Nebija izcēlies ugunsgrēks, bet sadūmojums ar gruzdēšanu. VUGD mums sacīja, ka visticamāk tas ir bijis jumta korē ieripināts izsmēķis, bet, lai to izdarītu ir ļoti jāpiepūlas," sacīja Siguldas kamaniņu un bobslejā trases direktors Dainis Dukurs.

Šis izsmēķis, pēc Dukura stāstītā, noripojis līdz otrā stāva līmenim un gruzdējis apmēram divu līdz trīs kvadrātmetru platībā.

Viņš sacīja, ka ēkas konstrukcijas ir ļoti sausas un par laimi dakstiņu jumts nav ļāvis pieplūst gaisam, lai rastos atklāta liesma. Dukurs slavēja profesionālos VUGD pārstāvjus, kuri dažās minūtēs likvidēja sadūmojumu.

Vienīgie darbi būs salikt dažus dakstiņus vietā, kurus ugunsdzēsēji glābēji noņēma darba gaitā, kā arī apsekot vai vēl nav kāda gruzdēšanas vieta. Viņš sacīja, ka dzēšanas laikā notikuši treniņi un tie šobrīd turpinās.