foto: LETA
Vegānfestivāla rīkotāji šogad cer sagaidīt pat 10 000 ēdēju
Vegānas uzkodas.
Sabiedrība
2019. gada 25. jūlijs, 08:22

Vegānfestivāla rīkotāji šogad cer sagaidīt pat 10 000 ēdēju

Jauns.lv

Vegānfestivāls 2019 norisināsies jau pēc mēneša, 24. augustā, Rīgā, Esplanādes parkā visas dienas garumā. Ieeja festivālā – bez maksas, portālu Jauns.lv informēja šobrīd tik populārā vegānā dzīvesveida piekritēja, festivāla koordinatore Bella Briška.

Šogad Vegānfestivāls pārsteigs apmeklētājus ar vēl neredzētu vērienu gan dalībnieku skaita, gan piedāvātās programmas kvalitātes ziņā. Savu produkciju festivālā piedāvās vairāk nekā 70 ēdinātāju un tirgotāju, no kuriem vairums piedāvās dažādus augu valsts gardumus. Dalībnieku vidū būs Latvijā pazīstami un iemīļoti uzņēmumi, piemēram, "Nuteko", "Skrīveru mājas saldējumi", "Spilva", "Valmiermuiža", "Terapija", |Centrālais Gastro tirgus" un daudzi citi. Dalībnieku pieteikšanās vēl turpinoties, skaidro Briška.

Apmeklētājiem tiks dota arī iespēja pašiem apgūt ēst gatavošanas prasmes 5 dažādās meistarklasēs. Tajās varēs iemācīties gatavot izdevīgi un videi draudzīgi, apgūt Indonēzijas street-food garšu noslēpumus, veidot savus garšvielu maisījumus, gatavot veselīgās “enerģijas bumbas” un kūkas no augu valsts produktiem.

Kamēr Esplanādē noritēs vairums festivāla aktivitāšu, LU bibliotēkas Kalpaka bulvārī konferenču telpās notiks izglītojošas lekcijas par vegānismu. Lekciju tēmas aptvers dažādas sabiedrībā aktuālas tēmas - veselību, vegānismu un sportu, vegānismu kā sociālu fenomenu, augu valsts produktu nišu uzņēmējdarbībā, jautājumus par dzīvnieku ētiku un vegānismu ģimenē ar bērniem. Festivāla gaisotni papildinās arī dzīvā mūzika visas dienas garumā. Starp mūziķiem, kas uzstāsies festivālā, būs "The Coco’nuts", "Riga Reggae", "Neon Saturdays", "Fivesome", "Zapte" un "Jack Valery".

“Mēs, Vegānfestivāla organizatoriskā komanda, esam pārliecināti, ka tuvāka “sadraudzēšanās” ar augu valsts ēdienu ir lielisks veids, kādā cilvēks var uzlabot savu veselību, samazināt savu negatīvo ietekmi uz klimatu un vienkārši dzīvot labāk. Un nav labāka veida, kā uzzināt vairāk par augu valsts ēdieniem, kā tos nogaršot,” saka festivāla galvenā koordinatore Bella Briška.

Botāniskajā dārzā aizvadīts jau otrais "Vegānfestivāls"

Biedrības "Dzīvnieku brīvība" rīkotais otrais "Vegānfestivāls" šodien, 12. augustā, Latvijas Universitātes Botāniskajā dārzā pulcēja kuplu interesentu skaitu. Festivālu ieskandināja grupas ...

gallery icon
66

Latvijas pirmais "Vegānfestivāls" Karla fon Stricka villā

Sestdien 26. augustā, Karla fon Stricka villā, Rīgā tika atklāts pirmais “Vegānfestivāls”. Pasākums, kurā tika svinēts vegāniskais dzīvesveids, bija gan ...

gallery icon
100