foto: Rojs Maizītis
Dzejnieks Viks pēc šķiršanās satuvinās ar bērniem
Viks, dzīvodams viens savā mājā Dikļos, par vientulību nesūdzas. Kad vien vēlas, viņš aizbrauc uz Rīgu apciemot savus bērnus vai aicina atvases paciemoties pie viņa.
Kultūra
2019. gada 25. jūlijs, 06:18

Dzejnieks Viks pēc šķiršanās satuvinās ar bērniem

Žurnāls "Kas Jauns"

Dzejnieks Viks jeb Viktors Kalniņš, kam šogad par godu 80. jubilejai brālis komponists Imants Kalniņš veltīja savu Imantdienu koncertu, atklāj, ka, pateicoties bērniem, nejūtas vientuļš.

Ar daiļo Gunitu dzejnieks vairs nav kopā, taču skaistās attiecības glabā jaukā piemiņā, par dzīves pārmaiņām nesūkstoties.

Drīz apritēs pieci gadi, kopš dzejnieka un daudzu bērnu pasaku grāmatu autora Vika 44 gadus jaunākā draudzene Gunita Irbe pēc četru gadu ilgas kopābūšanas atstāja ģimenes ligzdiņu Dikļos un aizbrauca uz Rīgu studēt pedagoģiju. Ja iesākumā veselu gadu pāris sazvanījās katru vakaru un Viks iespēju robežās devās draudzeni apciemot uz galvaspilsētu, vedot viņai arī paša dārziņā audzētos lauku labumus, tad nu kontakts ir iziris un dzejnieks apstiprina: “Ar Gunitu vairs neesam kopā.”

Viks kopā ar brāli komponistu Imantu Kalniņu un viņa sievu Agru šovasar Cēsīs Imantdienās.

Pret attiecību beigšanās faktu Viks attiecas mierīgi un ar sapratni. Viņa mājā Medniekos pie sienas starp tuvinieku bildēm aizvien atrodas Gunitas fotogrāfija – kā atmiņa par kopā pavadītajiem skaistajiem četriem gadiem. “Tur nekā slikta tiešām nav bijis, viss beidzās dabiski, labi un pareizi. Neesmu saskumis, ka dzīve tā mainījās: ņemot vērā visus apstākļus, kas manā dzīvē ir bijuši, varu teikt, ka pašlaik jūtos komfortabli,” bilst Viks, kurš tieši beidzamo gadu laikā novērtē to, ka ir satuvinājies ar saviem četriem bērniem. “Neesmu viens un vientuļš. Man bērni tagad ir riņķī. Aprīlī savu apaļo jubileju atzīmēju kopā ar viņiem – bija atbraukuši dēli Raits, Klaids un meita Santa, bet trešais dēls bija nesen atbraucis un pie manis nodzīvoja divas nedēļas. Novērtēju, ka ar bērniem man ir ciešs kontakts, un tajos brīžos, kad vēlos, varu būt ar savējiem. Paldies Dievam, tas ir iespējams, un par to tiešām priecājos,” smaidot saka Viks, kuram ir arī divas mazmeitas un viena mazmazmeita.

Mūzikas svētki "Imantdienas 2019"

2019. gada 13. jūlijā Cēsu Pils parka estrādi sirsnīgā gaisotnē pieskandināja gadskārtējie Imanta Kalniņa mūzikas svētki - Imantdienas, šogad klausītājiem ...

gallery icon
92

Jubilejas dienā Viks ar atvasēm apmeklējis viņam īpaši sarīkoto koncertu Dikļu kultūras namā, bet nupat vēlreiz piedzīvoja skaistu sumināšanu, kas noritēja Imantdienās Cēsu pilskalna estrādē. Vecākais brālis Imants Kalniņš šogad Imantdienas bija sarūpējis kā veltījumu Vikam, un gan Turaidas roze, gan grupa Autobuss debesīs, kam šogad aprit 20. pastāvēšanas gadskārta, koncertā izpildīja tieši tās repertuāra dziesmas, kuru vārdu autors ir Viks. Dzejnieks koncertu baudīja estrādes desmitajā rindā, līdzās Imantam un viņa ģimenei.