foto: LETA
Pasākumā “Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” notiks plaša tirdzniecība
Runā Rīga
2019. gada 14. jūnijs, 18:50

Pasākumā “Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” notiks plaša tirdzniecība

Jauns.lv

Pasākumā “Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” 23. jūnijā 11. novembra krastmalā apmeklētāji varēs gan līgot kopā ar Latvijā populāriem mūziķiem un aktieriem, kas uzstāsies uz trīs skatuvēm, gan arī nogaršot visdažādākos ēdienus un dzērienus gadatirgum raksturīgās kafejnīcās un miestiņa teltīs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdztekus Līgo svinību tradicionālajam piedāvājumam – Jāņu sieram, speķa pīrāgiem, alum un ceptai gaļai, pasākuma apmeklētāji varēs nogaršot garšaugos sutinātu pīles kāju, īpašo Līgo burgeri ar liellopa kotleti, muskata ķirbja sautējumu ar pērļu grūbām un tomātiem, kā arī viegli apdūmotu, ceptu samu.

Tirgotāji ēdienkartē iekļāvuši arī draudzīgākās cenas piedāvājumus, kuru cena nepārsniedz vienu eiro – par šādu cenu varēs iegādāties mīklā plaucētu siera bumbiņu, svaigos dārzeņu salātus, mednieku desiņas, dārzeņu stienīšus ar zaļumu mērci, kanapē maizītes ar lasi, ķiploku grauzdiņus un siera uzkodas. Lētāk par vienu eiro varēs nobaudīt speķa un siera raušus, mazsālītus gurķīšus, biezpiena plātsmaizes, sklandraušus, saulespuķu sēklas medū un piena šerbetu.

Pasākumā “Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” īpaši padomāts par ēdieniem, kuri gatavoti tikai no Latvijā ražotiem produktiem. Tirgotāji līgotājiem no visas Latvijas piedāvās mieloties ar grūbu ķoķi, kupātiem, prosas virumu ar sarkano sīpolu un ķirbi, ceptām reņģēm alus mīklā, garšaugos marinētām ribiņām, šmorētu cūkas ausi, cūkgaļas iesmiņu un pat auksto zupu.

Tiem, kam ēdiena izvēlē svarīgs ir tā veselīgums, 11. novembra krastmalā būs pieejami grilēti dārzeņi, cūku pupas ar tomātiem un sīpoliem, svaigas ogas un augļi, kuskuss ar dārzeņiem un ananāsiem, grilēts lasis ar zaļumu pesto, dārzeņu kotletes ar jogurta mērci un grilēta vistas fileja rabarberu marinādē.

Kopā pasākumā būs pieejamas vairāk nekā trīsdesmit gadatirgum raksturīgas kafejnīcas un miestiņa teltis.

Pasākuma apmeklētāji varēs nogaršot speciāli Līgo svētkiem Cēsīs brūvētu nefiltrēto alu, kuru piegādās no brūža pavisam svaigu un dzīvu. Būs pieejama arī cita “Cēsu alus” produkcija.

Jau ziņots, ka pasākums “Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” 23. jūnijā 11. novembra krastmalā sāksies jau plkst. 17.00 un noslēgsies reizē ar saules lēktu – plkst. 4.30.

“Zāļu placī” jeb uz pasākuma galvenās skatuves uzstāsies DJ Kaspars Zaviļeiskis, grupas “Rahu The Fool”, “Labvēlīgais tips” un grupa “Apvedceļš”. Ugunskuru iedegšana plānota aptuveni plkst. 22.30.

Vakara kulminācija būs Raimonda Paula joku dziesmu koncerts “Viena tante teica…”, kurā kopā ar vakara vadītājiem Valteru Krauzi un Janu Duļevsku piedalīsies solisti Ieva Kerēvica, Daumants Kalniņš, Aija Vītoliņa, Andris Ērglis, Ginta Krievkalna, Jānis Apeinis un pavadošā grupa Kristapa Krievkalna vadībā.

“Malkas placī” jeb uz pasākuma mazās skatuves uzstāsies folkloras kopas “Ceiruleits” un “Kokle”, Rīgas Danču klubs, postfolkloras grupa “Rikši”, duets “Transleiteris” un DJ Roberts Lejasmeijers.

“Ziņģu teltī” skanēs labākās Līgo ziņģes un uzstāsies Juris Hiršs, Andris Daņiļenko un Valdis Zilveris. Līdz pat četriem rītā notiks jautrs karaoke ar solistiem Ģirtu Zebuliņu un Kristīni Timermani.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pasākumu “Līgosim krastmalā! Pirms simts gadiem Daugavmalā...” rīko Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar SIA “Ideju Institūts”.

Pasākumu programma pieejama tīmekļa vietnē www.kultura.riga.lv.

Sabiedriskais transports Rīgā 23. un 24. jūnijā būs bez maksas.