foto: Publicitātes foto
Salaspils aicina uz vērienīgiem Novada svētkiem
Salaspils novads šajā nedēļas nogalē visus aicina uz Novada svētkiem.
Kultūra
2019. gada 30. maijs, 05:12

Salaspils aicina uz vērienīgiem Novada svētkiem

Jauns.lv

No piektdienas līdz svētdienai, no 31. maija līdz 2. jūnijam, Salaspils ar krāšņu programmu svinēs Novada svētkus, uz kuriem aicina gan pilsētas iedzīvotāju, gan viesus. 31. maijā svētkus atklās Latvijas Radio bigbenda un Goran Gora koncerts, 1.jūnijā Nacionālajā botāniskajā dārzā uzstāsies „Triānas parks”, „The Sound Poets”, „DaGamba”, Gacho, „Pulse Effect”, Ralfs Eilands un Dj Artūrs Mednis, bet 2. jūnijā būs Kārļa Lāča programma “Ziedonis. Lācis. Sievietes”.  

Piektdien, 31. maijā, pulksten 20.00 Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā viesosies Latvijas Radio bigbends Kārļa Vanaga vadībā un solists Goran Gora (Jānis Holšteins–Upmanis). Izskanēs īpaši Salaspilij veidoto aranžiju programma “Mosties” ar Knuta Skujenieka dzejas tekstiem, kuras pirmatskaņojums notika valsts simtgades pasākumu ietvaros 2018. gada 16. novembrī.

Svētku galvenā koncerta programma sestdien, 1. jūnijā, sāksies pulksten 20.00 Nacionālajā botāniskajā dārzā. Uz lielās skatuves kāps „Triānas parks” un Agnese Rakovska, grupa „The Sound Poets”, „DaGamba”, pirms salūta rībinās „Pulse Effect”, bet pēc pusnakts programmu turpinās Gacho un Ralfs Eilands ar grupu. Nenogurdināmos līdz diviem naktī izdancinās Dj Artūrs Mednis.

Svētdien, 2. jūnijā, pulksten 16.00 Novada svētku noslēgumā Botāniskā dārza oranžērijā gaidāma tikšanās ar solistēm Rēziju Kalniņu, Ilzi Ķuzuli–Skrastiņu, Aiju Andrejevu, Aiju Vītoliņu un Jolantu Strikaiti–Lapiņu. Kārļa Lāča un mūziķu pavadījumā izskanēs skaņdarbi no koncertprgrammas “Ziedonis.Lācis.Sievietes” ar Imanta Ziedoņa dzejas rindām. 

Tāpat no līdz 30. maijam svētku ietvaros Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzā notiek pirmais Salaspils amatiermākslas kolektīvu festivāls “Salaspils dzied, dejo, spēlē”. Ik vakaru iedzīvotāji tiek aicināti baudīt kolektīvu dalībnieku sniegumu uz “Rīgavas” brīvdabas skatuves, kas šogad īpaši mākslinieku vajadzībām ir paplašināta un labiekārtota.

1. jūnija dienas programmu atklās mazie un lielie Salaspils Zīriņu velokrosa dalībnieki Nacionālajā botāniskajā dārzā. Pulksten 14.00 Salaspils sporta nama stadionā noritēs īpašs veltījums Baltijas ceļa 30. gadadienai – “Salaspils sadodas rokās Latvijai”, kam sekos svētku gājiens no Salaspils sporta nama pa Ceru, Skolas un Lauku ielu līdz “Rīgavas” laukumam. 

Pie “Rīgavas” jau no pulksten 12.00 darbosies amatnieku tirdziņš, bet no 15.00 svētku gājiena dalībniekus sagaidīs Liepājas teātra aktrišu kopa “Atštaukas” un postfolkloras grupa “Rikši”. Svētku apmeklētājus priecēs arī pirmatskaņojums – koncertprogramma “Reiz klusā vakarā” ar aktrišu Regīnas Devītes, Indras Burkovskas un Ineses Ramutes azartisko saspēli un Kuldīgas puišu grupas “Rumbas kvartets” pavadījumu. Mākslinieki sola īstu zaļumballes sajūtu visām paaudzēm.

Rīgavas Mūzikas un mākslas dārzs tiks pārvērsts bērnu pasaku valstībā ar rotaļām, aktivitātēm un īpašiem uzdevumiem pašiem jaunākajiem salaspiliešiem un viņu viesiem. Bet jauniešiem būs iespēja mēroties spēkiem strītbola turnīrā vai galda tenisa turnīrā, šaut ar loku vai izaicināt savu līdzsvara sajūtu uz dēļa.

foto: Publicitātes foto

Sadarbībā ar “Pasažieru vilcienu” 31. maijā, 1.un 2.jūnijā uz Salaspils svētkiem varēs nokļūt īpašā dzejas vagonā – iekāp Rīgā, bet izkāp Salaspilī! 

Visi koncerti un pasākumi ir bez ieejas maksas.