foto: Twitter
"Anarhistu bars, kas mauc pie sarkanā" - velobraucēju dumpis izsauc dusmu lavīnu soctīklos un nebūt neveicina labvēlību
Bez nekādas aiztures pāri sarkanajam signālam.
2019. gada 1. maijs, 17:43

"Anarhistu bars, kas mauc pie sarkanā" - velobraucēju dumpis izsauc dusmu lavīnu soctīklos un nebūt neveicina labvēlību

Jauns.lv

Lai arī velobraucēju ikgadējā aktivitāte "Kritiskā masa" pauž mērķi atgādināt par riteņbraucējiem pilsētas ielās un veicināt infrastruktūras attīstību, kā arī toleranci, šī gada sarīkojums, šķiet, kultivē tikai naidu pret velosipēdistu visatļautību. Akcijas sākotnējie mērķi nu pavērsušies pret pašiem, novēroja Jauns.lv.

Rīgas ielās šodien ar dažāda veida velosipēdiem izbrauca ap 1500 akcijas dalībnieku. Iepriekš arī Valsts policija pauda skepsi par šāda pasākuma nepieciešamību, jo velobraucēji aizkavē automašīnu kustību. Tomēr dumpis ņēma virsroku. Visas dienas garumā iedzīvotāji sociālajos tīklos pauž lielākoties dusmas par "Kritiskās masas" akciju; atbalstošu komentāru tikpat kā nav. Lūk, daži no ierakstiem:

Vienlaikus paši akcijas dalībnieki bija spara un sajūsmas pilni doties ielās un atgādināt par to, ka viņiem nepieciešams pienācīgs respekts Rīgas satiksmē:

Jau vēstījām, ka pasākuma rīkotāju "Facebook" profilā dalību velobraucienā bija apstiprinājuši ap 1500 cilvēki. Cilvēki pulcējās ne tikai pasākuma sākuma vietā, bet pievienojās braucienam arī tā laikā. Pat tad, kad braucēji pa Bruņinieku ielu jau bija aizvirzījušies līdz Kr.Valdemāra ielai, lai dotos virzienā uz Sarkandaugavu, no centra tos steidza panākt arvien jauni dalībnieki, kā arī tiem pievienojās pūlis veloentuziastu, kuri iepriekš bija pulcējušies pie bāra "Autentika", kura pagalmā notika paralēli "Velo svētki".

Pirms brauciena tā rīkotāji bija aicinājuši uzstādīt telefonā "Critical Maps" programmu, uzlādēt telefonu un brauciena laikā turēt programmu ieslēgtu, lai brauciens būtu redzams kartē un tam varētu pievienoties tie, kas nepaspēja uz sākumu vai bija kur noklīduši. Par maršrutu vienojās priekšā braucošie, ieteikumus pakliedzot uz priekšu.

Pasākuma rīkotāji aicināja braucienā piedalīties visus vieglu bezizmešu braucamrīku valdītājus - arī skrituļslidotājus, dēļotājus un (e-)skrejriteņojtājus. Daļa cilvēku šo iespēju tik tiešām izmantoja. Bija vērojami arī neordināri braucamrīki, piemēram, pašdarināti velosipēdi. Ikviens varēja vērot plašu braucamrīku plejādi, sākot no sporta divriteņiem un ļoti moderniem, dārgiem velosipēdiem līdz pat vienkāršiem un ne ar ko neievērojamiem riteņiem.

Daļa veloentuziastu bija pacentušies izpušķot sevi un savu velosipēdu, paņēmuši līdzi magnetofonus, kā arī brauciena laikā filmēja un fotografēja, tādēļ citiem nācās straujāk bremzēt un pat krist.

Riteņbraucēju pūlis Rīgas ielās: norisinās tradicionālais Kritiskās masas velobrauciens

Šodien plkst.13 pie Dailes teātra sācies tradicionālais Kritiskās masas velobrauciens. Kā norāda organizatori, pasākuma mērķis ir pievērst sabiedrības, politiķu un ...

gallery icon