foto: Jauns.lv
Vecais labais roks un garšīga pica: viesojamies kafejnīcā "Ansamblis" Bieriņos
Mūs sagaida Viesturs un Eduards. Atrunājam, ka šodien nobaudīsim “Ansambļa” “labākos hitus” – 45cm diametra picu “Ansambļa dvēsele” un liellopa burgera komplektu.
Sabiedrība
2019. gada 11. augusts, 05:20

Vecais labais roks un garšīga pica: viesojamies kafejnīcā "Ansamblis" Bieriņos

Edvīns Rakickis

Jauns.lv

Kas rodas, ja kopā sanāk smagā roka dziedātājs un ska ģitārists? Izrādās, ļoti mājīga, latviskā garā ieturēta kafejnīca, kurā var dabūt apkārtnē labākos burgerus un picu. Šoreiz par “Ansambli”, kuru nodibinājuši leģendārās rokgrupas “Rūsa” līderis Viesturs Polikarps un ska grupas “Voiceks Voiska” ģitārists Eduards Ancāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Ansamblis” atrodas tuvumā Rīgas un Mārupes robežai, Bieriņos, Tēriņu un Robežu ielu krustojumā.

Iepriekš šajā namā bija veikals, kurā vēlās vakara stundās varēja tikt pie grādīgajiem dzērieniem, bet, pateicoties abu rokmūziķu kopdarbam, koka namiņa aura ir pilnībā izmainījusies un šobrīd piesaista kā vientuļus pusdienotājus, tā arī ģimenes ar bērniem.

Viesojamies muzikālajā kafejnīcā “Ansamblis”

Kas rodas, ja kopā sanāk smagā roka dziedātājs un ska ģitārists? Izrādās, ļoti mājīga latviskā garā ieturēta kafejnīca, kurā var ...

gallery icon
23

“Ansambļa” dvēsele ir latviska

Pirmie iespaidi par vietu, kur esam ieradušies paēst, rodas, jau ienākot pa durvīm.

Šoreiz tie ir visnotaļ pozitīvi, jo telpā skan nevis benzīntankiem un sporta zālēm piemērotais un līdz kaulam apnikušais “eiropops”, bet gan ritmiski stingrs roks no divtūkstošo gadu sākuma.

Mūs sagaida Viesturs un Eduards. Atrunājam, ka šodien nobaudīsim “Ansambļa” “labākos hitus” – 45 centimetru diametra picu “Ansambļa dvēsele” un liellopa burgera komplektu.

foto: Jauns.lv
"Ansambļa" vadītāji Viesturs Polikarps (no kreisās) un Eduards Ancāns.

“Pārsvarā visu gatavojam uz vietas,” stāsta Eduards, “gan cepam maizi, gan arī mērces taisām paši. Cenšamies strādāt ar Latvijas produktiem, cik nu tas ir iespējams, un ar bioloģiski audzēto gaļu. Cenšamies paši veidot ēdiena garšu.”

“Jau no paša sākuma, tīri konceptuāli, esam gribējuši, lai te būtu ne tikai ēstuve, bet arī tāds kā maziņš kultūras centrs. Tādēļ nedēļu nogalēs mums te notiek mūzikas pasākumi, ne tikai rokmūzikas. Ir bijušas arī teātra izrādes, leļļu teātris bērniem – nu tādā garā,” papildina Viesturs.

foto: Jauns.lv
"Ansamblis" ierīkots tur, kur savulaik tirgotas auto sastāvdaļas un pēcāk alkohols vēlās nakts stundās. Ienākot pa durvīm, nākas uzteikt abu mūziķu ieguldīto darbu draudzīgākas un apetīti rosinošākas atmosfēras radīšanā.

Ar to gan kultūra “Ansamblī” nebūt nebeidzas – pie sienām regulāri tiek izkārti dažādu mākslinieku darbi, ir arī rotaļlietas un bērnu stūrītis. No durvīm pa kreisi esošajā vitrīnā izlikti dažādi CD ar latviešu roku un metālu.

foto: Jauns.lv
Šeit ir arī speciāli latviešu rokmūzikas ierakstiem paredzēta vitrīna.

No “IKEA” ne smakas

Grūti arī neievērot ēstuves unikālo noformējumu. Te neatradīsiet masveidā saražotus “IKEA” tipa galdus un plauktus.

Vairums no ēdamzālē redzamajām mēbelēm un dekora ir pašu vai kāda meistara rokdarbs. “Daži no galdiem tapa, kad es atradu te dažus nesalauztus grīdas dēļus. Atjaunoju tos un lūk!” izstāsta Viesturs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

foto: Jauns.lv
Skats uz "Ansambļa" ēdamzāli.

Par galda kājām izmantotas dažādas kopā sametinātas vecmodīgas caurules un vintāžas šujmašīnu pamatnes.

Grūtākais gan visā ēstuves izveidē esot bijis picas krāsns iedabūšana virtuvē. Tas, pieliekot visus spēkus, knapi izdarīts, ieceļot to pa logu.

“Ansamblim” ik pa laikam ir arī izbraukumi, lai piedalītos dažādos pasākumos brīvā dabā. Ēstuves piedāvājumu iecienījuši gan Bieriņos dzīvojošie, gan mārupieši.

foto: Jauns.lv
Bērnu stūrītis. "Ansamblis" ir ģimenei draudzīga vieta.

Gaidīšana bija tā vērta!

Sarunu tematiem pamazām izbeidzoties, mūsu galdiņam tuvojas viesmīle ar milzīgo “Ansambļa” picu un burgera komplektu.

Ar reālajiem pasūtītā izmēriem nerēķinājāmies, tādēļ jau sākumā nācās pieņemt lēmumu, ka daļu picas aizvedīsim kolēģiem un burgers paliek to entuziastam, kameras operatoram Tomam.

Par picu – nav skaidrs, vai spēle grupā un no tās izrietošā pieredze muzikālu harmoniju veidošanā varētu vairot talantu ēdiena sastāvdaļu kombinēšanā, taču “Ansambļa” pica ir no tiem retajiem paraugiem, kad ir notrāpīts kaut kur ap desmitnieku.

Tā nav nedz pārāk plāna, nedz bieza. Siers un salami – ja šo abu ingredientu saspēli pierakstītu rūtiņu burtnīcā, tad tur droši vien iznāktu zelta griezums vai kaut kas tāds (atvainojos matemātiķiem, ja šis salīdzinājums griež ausīs, man ģeometrijā bija 4).

Kameras operators Toms, kurš nemīl olīvas, izteicās, ka šajā kombinācijā viņam pret tām iebildumu neesot.

Liellopa burgers tika pasniegts ar frī kartupeļiem un tomātu mērci. Burgeru pazinēja Toma vārdiem sakot, tas esot bijis gluži kā mājās taisīts, ļoti sabalansēts un burgera topu augšgalā ierindojams.

“Tas, ka burgerā ir kvalitatīva gaļa, kļuva skaidrs jau pēc pirmā kumosa. Lai arī es neesmu plāno maizīšu cienītājs, šajā konkrētajā burgerā tas bija tieši tas, kas vajadzīgs,” pauž Toms.

Pasūtītais un izmaksas:

Ēdieni:

Pica (45cm) “Ansambļa dvēsele” – 17, 80 eiro

Ansambļa burgera komplekts (frī un tomātu mērce) – 8 eiro

Dzērieni:

Kafija – 1,80 eiro

Ūdens ar citronu (0,5l) – 1,60 eiro

Aroniju dzirkstošais dzēriens (0,3l) – 1,50 eiro

Ja arī jums, dārgie lasītāji, ir kādas dikti iecienītas vietas, kurās mēdzat sevi palutināt un ar kuru precīzām koordinātēm labprāt padalītos, droši rakstiet uz kasjauns@kasjauns.lv ar tēmu: “Te var labi paēst”!