foto: LETA
"Lieciet ēterā, ko gribat" - jaunais LTV šefs pēkšņi "nolec" no pirmdien ieplānotās intervijas Latvijas Radio
Einārs Giels (no kreisās) sarūgtinājis "Krustpunktā" vadītāju Tomsonu, paziņojot, ka esot kļuvis aizņemts un uz sarunu nenāks.
Sabiedrība
2019. gada 7. aprīlis, 22:27

"Lieciet ēterā, ko gribat" - jaunais LTV šefs pēkšņi "nolec" no pirmdien ieplānotās intervijas Latvijas Radio

Jauns.lv

Latvijas Radio žurnālists, diskusiju raidījuma "Krustpunktā" vadītājs Aidis Tomsons svētdienas vakarā tviterī paziņoja, ka jaunieceltais Latvijas Televīzijas (LTV) valdes priekšsēdētājs Einārs Giels pēkšņi atcēlis ieplānoto interviju ar viņu un pateicis, lai raidījuma veidotāji "liek ēterā, ko grib".

Aidis Tomsons norāda, ka ir sarūgtināts par šādu pavērsienu, jo sarunai ar Giela kungu bija gatavojies ar daudziem jautājumiem, taču nebūt neesot bijis noskaņots ēterā cīnīties - tikai jautāt. Diemžēl jaunais LTV šefs sarunu Tomsonam "Krustpunkta" ietvaros negaidīti atteicis. "LTV jaunais vadītājs šovakar pēkšņi paziņoja, ka rīt uz lielo interviju Krustpunktā tomēr nenāks. Esot kļuvis ļoti aizņemts. Lai liekam ēterā, ko gribam. Tā viņš rūpējas par to, kas dzirdams un redzams TV ēterā," sociālajā tīklā skaidroja Tomsons. 

Vienlaikus žurnālists Tomsons novērtē muguras sajūtu, ko svētdien deva kolēģi no komerckanāla TV3, raidījuma "Nekā personīga" beigu daļā paziņojot, ka solidarizējas ar LTV kolēģiem, kuri prasa pārskatīt valdes konkursa rezultātus. 

"Nekā personīga" žurnālisti norādīja, ka viena no būtiskām neatkarīgas Latvijas pamatvērtībām ir neatkarīgi un spēcīgi mediji, nevis plašsaziņas līdzekļi, kas ir saplosīti un politiķu kontrolēti. "Mēs zinām, kā jūs jūtaties, jo pirms nedaudz vairāk nekā 10 gadiem mēs bijām jūsu vietā," sacīja žurnālists Jānis Krēvics, uzrunājot LTV kolēģus. Savukārt Ilze Jaunalksne piebilda: "Drīz pēc tam, kad raidījumā "De facto" demonstrējām stāstu kā [ekspolitiķu un uzņēmēju Andra] Šķēles un [Aināra] Šlesera sabiedrotie organizēja balsu pirkšanu Jūrmalā, mūs vienkārši runājot "noņēma no trases"." Raidījuma žurnālisti aicināja mediju uzraugus "labot savu kļūdu" un atcelt konkursa rezultātus uz LTV vadības amatiem.

Jauns.lv jau vēstīja, ka LTV žurnālists Gundars Rēders viņa vadītā raidījuma "Viens pret vienu" izskaņā nāca klajā ar personīgu aicinājumu Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) pārskatīt konkursa par LTV vadību rezultātus, kā arī Saeimai beidzot pieņemt jaunu sabiedrisko mediju likumu.