foto: LETA
Piketā par mājdzīvnieku tiesībām pie Saeimas pulcējušies ap 40 dalībnieki
Piketā par mājdzīvnieku tiesībām pie Saeimas pulcējušies ap 30 dalībnieki.
2019. gada 27. marts, 10:09

Piketā par mājdzīvnieku tiesībām pie Saeimas pulcējušies ap 40 dalībnieki

Jauns.lv / LETA

Pie Saeimas šodien piketā par mājdzīvnieku tiesībām Latvijā pulcējušies aptuveni 40 cilvēki, no kuriem daži ģērbti dzeltenās vestēs, uz kurām uzdrukāta mājaslapas adrese "dzīvniekupolicija.lv".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Cilvēki pie Saeimas piketē par mājdzīvnieku tiesībām

Pie Saeimas šodien piketā par mājdzīvnieku tiesībām Latvijā piedalījās aptuveni 40 cilvēki, no kuriem daži bija ģērbti dzeltenās vestēs, uz ...

gallery icon
86

Sanākušie ieradušies ar dažādiem plakātiem, piemēram, "14 dienas atrastajiem, 30 dienas konfiscētajiem. Kāpēc?", tādējādi paužot atbalstu idejai pagarināt noklīduša vai klaiņojoša dzīvnieka uzturēšanas laiku patversmē līdz 30 dienām, kas nodrošinātu lielāku iespēju atrast jaunu saimnieku dzīvniekam.

Kādā citā plakātā vēstīts "Labās rokas = dzīvnieku patversmes un biedrības", "Mana dzīve, cilvēk, ir atkarīga tikai no Tevis" un "Aiz restēm lai sēž bezatbildīgais saimnieks!". Dažiem protestētājiem līdzi ir suņi.

Iespēju aprunāties ar protestētājiem izmantoja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" deputātes.

Piketa rīkotāji arī dala skrējlapas ar atbildīgajai parlamenta komisijai vēstulē nosūtītajiem priekšlikumiem grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā.

Kā ziņots, pasākumā bija aicināts piedalīties ikviens, kuru neapmierina stāvoklis dzīvnieku aizsardzības jomā Latvijā, liecina pasākuma rīkotāju ieraksts "Facebook.lv".

Piketa organizators - dzīvnieku patversme "Ulubele" - aicināja tajā piedalīties ikvienu, kuru neapmierina patiesais stāvoklis dzīvnieku aizsardzības jomā Latvijā, tostarp, ka "cietsirdīga izturēšanās pret dzīvniekiem Latvijā paliek neievērota un nesodīta" un ka interneta portāli ik dienu pārpildīti ar sludinājumiem par kucēniem un kaķēniem kā tirgus preci un kāds regulāri savas kuces, bet pagalmos aug bezsaimnieku kaķu bars.

Pikets notiek kontekstā ar šodien Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija sēdē skatāmajiem grozījumiem Dzīvnieku aizsardzības likumā un Veterinārmedicīnas likumā. Dzīvnieku aizstāvji vērš uzmanību, ka šobrīd Saeimā grozījumiem atvērtais Dzīvnieku aizsardzības likums un Veterinārmedicīnas likums paredz no likuma svītrot pantu, ka "personai ir aizliegts turēt dzīvnieku, ja tā sodīta par cietsirdīgu izturēšanos pret dzīvnieku" un ļaus turpināt pieļaut dzīvnieku pavairotāju darbību, nereģistrējot audzētavas un ļaujot tām darboties ēnu ekonomikas beznodokļu zonā, uzturot audzētava ar nereģistrētu komercdarbību un tirgojot nereģistrētus suņus.

Tamdēļ dzīvnieku aizstāvji - 24 dzīvnieku aizsardzības organizācijas - ir iesniegušas Saeimā konkrētus priekšlikumus par izmaiņām Dzīvnieku aizsardzības un Veterinārmedicīnas likumos, ar kuriem vēlas novērst situācijas, kad valstī ir suņu un kaķu nereģistrētas audzētavas, kuru darbību nekontrolē un nereglamentē. Tāpat dzīvnieku aizstāvji vēlas novērst situāciju, kad dzīvnieku patversmēm nav tiesību uzņemtos dzīvniekus atdot bijušajiem vai jaunajiem saimniekiem, apzīmēt/reģistrēt, vairums valsts iedzīvotāju nevar atļauties reģistrēt suni.

Tāpat dzīvnieku aizsardzības organizāciju 13. Saeimai iesniegtie priekšlikumi paredz par cietsirdīgu attieksmi pret dzīvniekiem sodītām personām piemērot obligātu papildsodu - dzīvnieka konfiskāciju un/vai aizliegumu turpmāk turēt dzīvniekus. Aktīvisti rosina veikt arī citas izmaiņas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās