foto: LETA
Satiksmes ministra Linkaita parlamentārais sekretārs būs Jānis Butāns
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits.
Politika
2019. gada 23. janvāris, 18:01

Satiksmes ministra Linkaita parlamentārais sekretārs būs Jānis Butāns

Jauns.lv / LETA

Jaunievēlētā satiksmes ministra Tāļa Linkaita (JKP) biroju vadīs juriste Arita Ūdre, bet ministrijas parlamentārais sekretārs būs Centrālās finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) Satiksmes infrastruktūras projektu nodaļas projekta vadītājs Jānis Butāns. Turklāt Butāns ieņems arī Linkaita vietu parlamentā.

Linkaita jaunieceltā padomniece Aļona Zandere informēja, ka ministra biroja vadītāja būs Ūdre, kura ilgus gadus strādājusi Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), pēdējos piecus gadus vadot Administratīvo sodu departamentu.

Ministra padomnieks juridiskajos jautājumos būs Uģis Upenieks, kurš pēdējos 14 gadus strādājis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) Operatīvo izstrāžu nodaļā, darbojoties ar īpaši smagu korupcijas noziegumu atklāšanu.

Ministra palīdze būs Ilze Baumane, kas iepriekš strādājusi Aizsardzības ministrijā (AM) Atašeju un pārstāvju nodaļā. Tur viņa ne tikai rūpējās par diplomātiskā personāla atbalstu, bet arī regulāri organizēja dažādus protokolam veltītus seminārus un pasākumus.

Savukārt Zandere iepriekš strādājusi par konsultanti sabiedrisko attiecību jautājumos Valsts ieņēmumu dienesta (VID) vadībai.

"Esmu gandarīts, ka manā komandā piekrita iesaistīties izcili savas jomas pārzinātāji. Ar profesionālu atbalstu un derīgu padomu valdības deklarācijā nospraustie uzdevumi īstenosies raitāk," atzīmēja Linkaits.

Jau ziņots, ka Saeima šodien ar 61 balsi apstiprināja jauno valdību, kuru vadīs parlamenta vismazākās frakcijas - "Jaunās Vienotības" (JV) - politiķis Krišjānis Kariņš.

Pret Kariņa valdību nobalsoja 39 deputāti. Kariņa valdības apstiprināšanu vienbalsīgi atbalstīja visas koalīcijas frakcijas, izņemot "KPV LV". No "KPV LV" deputātiem valdības apstiprināšanu atbalstīja 11 deputāti, bet pret nobalsoja Iveta Benhena-Bēkena, Aldis Gobzems, Linda Liepiņa, Karina Sprūde un Didzis Šmits. Pret valdības apstiprināšanu balsoja arī Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un "Saskaņa".

Valdību veido piecu politisko spēku pārstāvji - JV, Jaunā konservatīvā partija (JKP), "Attīstībai/Par" (AP), "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "KPV LV". JV Saeimā ir astoņi deputāti, VL-TB/LNNK un AP - pa 13, bet JKP un "KPV LV" - pa 16. Taču "KPV LV" frakcija ir iekšēji sašķēlusies un Kariņam nav visu šī spēka politiķu atbalsta, tāpēc iepriekš tika spriests par "koalīcijas kodolu", kuru veido JV, AP, JKP un VL-TB/LNNK ar 50 balsīm.

Tāpat ziņots, ka Linkaits (JKP) pēc stāšanās amatā redz trīs galvenos uzdevumus - pirmais uzdevums ir izvērtēt Eiropas Savienības (ES) lielos finansētos projektus un skatīties, kas tajos būtu maināms, otrkārt, nepieciešams tikt galā ar taksometru nozares regulējumu, kas ir palicis nesakārtots jau gadu.

"Treškārt, mums ir steidzami jāķeras pie sabiedriskā transporta tīkla plānošanas ar mērķi šī gada beigās izsludināt konkursu uz visu maršrutu tīklu. Tas ir ambiciozs uzdevums, bet es ceru, ka kopā ar Autotransporta direkciju mums tas izdosies," teica Linkaits.