foto: LETA
KPV LV deputāte Liepiņa atklāj savu premjera amata kandidāta favorītu
Deputāte Linda Liepiņa.
Politika
2019. gada 18. janvāris, 18:10

KPV LV deputāte Liepiņa atklāj savu premjera amata kandidāta favorītu

Jauns.lv / LETA

Pašreizējā situācijā Valsts prezidentam Raimondam Vējonim būtu jānominē cits premjera amata kandidāts, uzskata partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāja, deputāte Linda Liepiņa, kura paziņojusi, ka neatbalstīs topošo Krišjāņa Kariņa (JV) valdību.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Paužot savu personīgo viedokli, viņa žurnālistiem norādīja, ka būtu jāvaicā nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, kāpēc tā nevirza pirms vēlēšanām nosaukto premjera amata kandidātu Robertu Zīli (VL-TB/LNNK), kuram, viņasprāt, būtu daudz labākas izredzes izveidot valdību.

Politiķe uzsvēra, ka līdz ar politiķa Didža Šmita (KPV LV) lēmumu atsaukt savu kandidatūru uz ekonomikas ministra amatu, viņas lēmums par šīs valdības neatbalstīšanu ir "neatgriezenisks". Iemesls tam ir viņas uzticēšanās Šmitam saistībā ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) sistēmas likvidēšanu, savukārt Kariņam un "Jaunajai Vienotībai" viņa šajā jautājumā neuzticas.

Liepiņa apgalvoja, ka piektdien nepiedalījās frakcijas sēdē, lai neiespaidotu citu deputātu viedokli. Viņa akcentēja, ka katram deputātam pašam būs jāpieņem lēmums attiecībā uz Kariņa valdību, un norādīja, ka nezina, cik kopumā deputātu ieņems noraidošu pozīciju.

Kā ziņots, politiķis Didzis Šmits (KPV LV) atsaucis savu kandidatūru ekonomikas ministra amatam. Politiķis par savu lēmumu paziņoja televīzijas kanāla "Rīga TV24" raidījuma tiešraidē. Viņš norādīja, ka šajā valdībā nestrādās un par to kā deputāts arī nebalsos.

Pamatojot savu lēmumu, Šmits apgalvoja, ka trešdien viņam bijusi individuāla saruna ar premjera amata kandidātu Kariņu, kurā viņam esot pateikts, ja "es nemainīšu savus uzskatus par obligātā iepirkuma komponenti - tieši par šo tiesisko statusu desmitgades periodā -, tad es neesmu vēlams ministrs viņa valdībā". "Tas bija pateikts ļoti skaidri," apgalvoja "KPV LV" biedrs.

Kariņš pateicies Šmitam par ieguldīto darbu un norādījis, ka aicinās "KPV LV" izvirzīt jaunu kandidātu uz ekonomikas ministra amatu.

Šis ir jau otrais kandidatūras atsaukums starp "KPV LV" izvirzītajiem ministru amatu pretendentiem. Iepriekš savu kandidatūru uz labklājības ministres amatu atsauca Saeimas deputāte Ieva Krapāne (KPV LV). Partijas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs skaidroja, ka viņa to darījusi "veselības stāvokļa" dēļ. Politiķis norādīja, ka līdz šim jau nav bijis noslēpums, ka Krapāne ir bērniņa gaidībās, savukārt viņas veselības stāvoklis ir privāts jautājums, ko Zakatistovs atturējās komentēt.

KPV LV Saeimas frakcijas sēde

gallery icon
11

"KPV LV" līdzpriekšsēdētāja Liepiņa piektdien paziņoja, ka nolēmusi neatbalstīt topošo Kariņa valdību, ja tās deklarācijā netiks iekļauts punkts par OIK sistēmas atcelšanu. Šādu paziņojumu politiķe publicējusi "Facebook" kontā.

Līdzīgu ierakstu publicēja arī "KPV LV" deputāte Katrina Sprūde, savukārt parlamentārietis Aldis Gobzems (KPV LV) dalījās ar abiem ierakstiem, piebilstot, ka "turpinājums sekos".

Tikmēr "KPV LV" frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs žurnālistiem sacīja, ka Liepiņas un Sprūdes paustais ir viņu personīgais viedoklis, savukārt frakcija par nostāju attiecībā uz Kariņa veidojamo valdību lems pirmdien.

Topošo valdību veidojošo partiju pārstāvju tikšanās

Ministru kabinetā notiek partiju apvienības "Jaunā Vienotība" premjera amata kandidāta Krišjānā Kariņa un valdību veidojošo partiju pārstāvju tikšanās, kurā pārrunās ...

gallery icon
28
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās