foto: LETA
Vējonis piektdien tiksies ar vairāku Saeimas frakciju pārstāvjiem
Valsts prezidents Raimonds Vējonis.
Politika
2019. gada 3. janvāris, 18:00

Vējonis piektdien tiksies ar vairāku Saeimas frakciju pārstāvjiem

LETA

Valsts prezidents Raimonds Vējonis piektdien, 4.janvārī, tiksies ar piecu Saeimas frakciju - Jaunās konservatīvās partijas (JKP), "KPV LV", "Attīstībai/Par!" (AP), nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) un "Jaunās Vienotības" (JV) pārstāvjiem, liecina Valsts prezidenta darba kārtība.

Tikšanās Rīgas pilī paredzēta plkst.11.

Jau vēstīts, ka potenciālie koalīcijas partneri "KPV LV" izvirzītās prasības neuzskata par nepārvārāmu šķērsli un ir optimistiski par iespēju tuvākajā laikā vienoties par valdības izveidi, izriet no politiķu sacītā pēc piecu partiju pārstāvju tikšanās.

JV līderis Krišjānis Kariņš ceturtdien pauda, ka "KPV LV" prasības nav nekas nepārvārāms un par tām varētu vienoties. Viņš ir aicinājis visas pārējās partijas līdz piektdienas plkst.10 informēt par savu nostāju. Ja partijas panāks vienošanos, tad Kariņš aicinās Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nominēt viņu premjera amatam.

JKP priekšsēdētājs Jānis Bordāns sacīja, ka JKP var piekrist šādas valdības izveidošanai un "KPV LV" prasības uzskata par pieņemamām.

AP līdzpriekšsēdētājs Juris Pūce norādīja, ka AP indikatīvi nav nozīmīgu iebildumu pret šīm prasībām. Tomēr AP šodien plkst.17 ir pārstāvju sapulces sēdes, kur šis jautājums varētu tikt apspriests.

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķis Gaidis Bērziņš teica, ka "KPV LV" prasības tiks izdiskutētas, tomēr būtiskus iebildumus pret tām pagaidām nepauda.

"KPV LV" frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs, kā arī pārējie partneri arī pēc šīs tikšanās atturējās publiski nosaukt "KPV LV" prasības.

Tikmēr partija "KPV LV" iekšlietu ministra amatam virza advokātu Sandi Ģirģenu (KPV LV), kurš kandidēja, bet netika ievēlēts Saeimā, savukārt Finanšu ministrijas (FM) parlamentārā sekretāra postenim partija piedāvā parlamentārieti Ralfu Nemiro (KPV LV), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Ekonomikas ministra amatam tiek virzīts deputāts Didzis Šmits (KPV LV), bet labklājības ministra amatam parlamentāriete Ieva Krapāne (KPV LV).

Krapāne pirms ievēlēšanas Saeimā bija lietvede Reģionālajā pašvaldības policijā, bet Šmits ir Latvijas Zivrūpnieku savienības prezidents un Eiropas Krabju zvejas asociācijas vadītājs.