foto: LETA
Krievu tūristi apgāž Kremļa propagandu par Latviju
Pērn Rīgā vien tūrisma mītnēs vien apkalpoti 1,392 miljoni ārzemnieku. Pirmo piecnieku ieņem viesi no Krievijas (12,3%), Vācijas (11,5%), Igaunijas (7,7%), Lietuvas (7,2%) un Somijas (6,7%).
Sabiedrība
2018. gada 22. oktobris, 07:06

Krievu tūristi apgāž Kremļa propagandu par Latviju

Elmārs Barkāns

Kas Jauns Avīze

Krievijas pilsoņi, kuriem Maskavas rupori stāsta, ka Baltijas valstīs ir “aizliegta krievu valoda” un krievus teju vai slaktē nost, pirms došanās uz Latviju ir ne pa jokam nobaidīti.

Krievijas tūristu čatotavās un blogos var atrast desmitiem satrauktu jautājumu. “Vai kāds pēdējā laikā bijis Rīgā? Ziemas brīvdienās ar ģimeni ļoti gribam uz turieni aizbraukt, bet visi draugi saka, ka esmu vājprātīga, ka tur attieksme pret krieviem ir briesmīga, pat nogalināt varot...” (rutraveller.ru)

“Gatavojamies ar ģimeni mašīnā braukt uz Kaļiņingradu caur Tallinu un Rīgu. Ļoti uztrauc baltiešu attieksme pret krieviem. Internetā lasīju, ka tur bojā automašīnas ar Krievijas numuriem...” (russ.ms.ru) Šādi un līdzīgi jautājumi nav retums.
Kremļa propagandu apgāž paši Latvijā pabijušie krievu tūristi. Lūk, viņu atbildes, bez komentāriem:

Vinnie: “Absolūti normāla attieksme. Mierīga. Uz turku–ēģiptiešu fona var izlikties, ka latvieši nav atsaucīgi vai viesmīlīgi, bet tas tā nav. Esiet pieklājīgi, labestīgi, un attieksme pret jums būs viesmīlīga. Apliecinu, ka Rīgā krievi ir tādi paši tūristi kā visi pārējie. Protams, ja viņi ar savu uzvedību negatīvi neizcelsies. Neuztraucieties, tūristiem šeit ir ļoti komfortabli. Tikai Georga lentīti nekariniet klāt pie apģērba.” (rutraveller.ru)

Margarita388: “Mūs arī biedēja ar sliktu attieksmi un pat to, ka mašīnas ar krievu numuriem dauza. Neticiet! Laba attieksme pret visiem, bez izņēmuma. Vēl jo vairāk tādēļ, ka te ir daudz vietējo krievu. Problēmas ar valodu neradās, pat cenu zīmes vai preču nosaukumi veikalos ir tulkoti arī krieviski. Rīga ir ļoti viesmīlīga pilsēta, ziemas brīvdienās kā pasaka.” (rutraveller.ru)

Blogonina: “Biju Rīgā pilnīgi viena un braukāju pa priekšpilsētām. Un ko sapratu? Ja pat provincē redz, ka tu esi tūrists no Krievijas, attieksme ir pirmšķirīga, visi vēlas tev palīdzēt. Pat pusaudži cenšas runāt krieviski, kaut gan reizēm viņiem tas īpaši labi nepadodas. Vienmēr taktiski pajautāju: “Vai drīkstu uzdot jautājumu?” (rutraveller.ru)

Galja-k: “Nu kas jums iegalvoja tādu muļķību, ka „var ne par ko nogalināt”? Kāpēc jūs tam ticat?” (rutraveller.ru)

Serij Šanson: “Ja tic televizoram, tad Latvija ir pārplūdināta ar ļauniem fašistiem, kuri tikai par to sapņo, kā kādu noķert un sagriezt ādas sloksnēs. Bet, ja neskaties visādas televīzijas pārraides par Latviju, tad uz turieni var braukt bez satraukuma. Man ir draugs – latviešu nacionālists, un arī viņš pret krieviem izturas draudzīgi.” (turtella.ru)

Olga: “Neklausieties propagandu par Latviju. Biju tur trīs dienas, visi runā krieviski. Restorānos latviešu oficianti mani ļoti laipni apkalpoja.” (woman.ru)

Jekaterina Solovjova: “15 reizes esmu bijusi Rīgā un citās Latvijas pilsētās. Viss labi un ļoti labi cilvēki!!! Nekas negatīvs. Visur visi runā krieviski, pret krieviem izturas labi.”

Sent: “Nav tur nekāda diskomforta. Ir gan daļa jauniešu, kuri neprot krieviski – un viss.” (trpster.ru)

Publikācija ir sagatavota ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. Par saturu atbild izdevniecība SIA Izdevniecība Rīgas Viļņi.